Liječnik otkrio u kakvom je stanju muškarac koji se zapalio na Markovu trgu: U posljednjih nekoliko godina nismo imali ovako težak slučaj

Liječnik otkrio u kakvom je stanju muškarac koji se zapalio na Markovu trgu: U posljednjih nekoliko godina nismo imali ovako težak slučaj

Predstojnik Klinike za traumatologiju Dinko Vidović rekao je kako je stanje muškarca koji se zapalio na Markovu trgu vrlo teško.  

“Dovezen je oko 10 sati. Unatoč promptnoj reakciji i maksimalno poduzetim mjerama, pacijent je zbog opsega i prirode ozljeda životno ugrožen. Pratimo razvoj situacije. U jedinici je intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. Gotovo cijelo tijelo mu je opečeno, ima četvrti stupanj opeklina, čak i endoopekline. Prognoze su loše, ali dajmo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće danas u medicini da spasimo čovjeka”, rekao je Vidović i otkrio da je muškarac rođen 1967. godine, javlja Dnevnik.hr.

“U posljednjih nekoliko godina nismo imali ovako težak slučaj”, rekao je.

Muškarac nije pri svijesti i intubiran je, a o njemu se trenutačno brinu tri liječnika. Najvažnije je sada, kazao je dr. Vidović, osigurati vitalne funkcije.  

Liječnici su rekli da je sve učinjeno da se vatra što prije ugasi i da se muškarac medicinski zbrine, a nisu željeli procjenjivati koliko je bio pod vatrom. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Psihijatar Herman Vukušić zgrožen iznošenjem privatnih informacija o stradalom muškarcu: Saborskoj liječnici treba oduzeti licencu iste sekunde

Zagrebačka policija oglasila se o incidentu koji se u utorak ujutro dogodio ispred zgrade hrvatske Vlade, izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka. Ondje se, naime, zapalio muškarac rođen 1967. godine, a policija je, priopćili su, dojavu zaprimila u 9:37. 

“Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji je u tom trenutku sam sebe zapalio. Policijski službenik odmah ga je aparatom za gašenje požara počeo gasiti i ubrzo je ugasio plamen, a po dolasku hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac hitno je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu”, priopćila je policija, dodajući da je očevid u tijeku. 

Ako se vi ili netko vama blizak suočavate s određenim psihološkim poteškoćama ili ste u potrazi za pravom odlukom, nemojte se ustručavati pitati za pomoć. Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb: telefon 01-2376-470 od 0 do 24 sata. Psihološki centar TESA: 01/48 28 888 – radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr.

Foto: Hina