Livnjaci protiv Mate Rimca: Nakon pobune mještana sela Miši i Golinjevo odustao od koncesije koju je dobio jako povoljno

Livnjaci protiv Mate Rimca: Nakon pobune mještana sela Miši i Golinjevo odustao od koncesije koju je dobio jako povoljno

Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo tvrtka Continental Adventure d.o.o, koja je u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze, danas je, u utorak 23. travnja,  posredstvom svog direktora Marina Mamuze povukla zahtjev Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije i Gradu Livno o dodjeli koncesije od gotovo 470.000 kvadrata.

-Obavještavamo vas o povlačenju našeg zahtjeva za dodjelu koncesije, napisao je Mamuza u svom dopisu u kojem je istaknuo „veliku podjelu u javnosti“  oko dodjele koncesije na obroncima Tušnice iznad sela Miši i Golinjevo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Javio se i Marin Miletić koji je emotivno jako teško podnio sukob s Marijom Selak Raspudić: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube

Mamuzin dopis o povlačenju zahtjeva za dodjelu koncesije kojom je, kako je napisao želio „razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo“ nije umirio stanovnike tih prostorno najvećih sela iznad Buškog jezera, piše Fenix-magazin.

Na Facebook stranici sela Miši, koja opširno piše o pobuni stanovnika sela Miši i Golinjevo, dominiraju zahtjevi da se tvrtki Continental Adventure, kojoj je općina Livno pod nerazjašnjenim okolnostima u vrijeme bivšeg gradonačelnika Luke Čelana prodala 30.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta za 1 marku po kvadratu, zabrani daljnja prodaja zemljišta i gradnja kuća za odmor tvrtki Continental Adventure iznad sela Miši.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Dalija Orešković tendenciozno komentirala Anušićeve riječi, a onda joj je uzvratio Peđa Mišić: Jeste li na Bleiburgu odradili posao do kraja?

Također se traži da se preispita kako je poljoprivredno zemljište prodano tvrtki Continental Adventure po tako niskoj cijeni te kako je u vrlo kratkom roku moglo biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište te da se zabrani svaka daljnja parcelizacija i prodaja zemljišta na tom području.

Zemljište se nalazi na atraktivnoj lokaciji iznad jezera Buško blato/ Foto: Fenix-magazin

Razlog tim zahtjevima mještana sela Miši i Golinjevo, kojima podršku pružaju i susjedna sela Podhum i Prisoje, leži u činjenici kako je to područje bogato brojnim izvorima pitke vode u čijoj blizini je i planinsko jezero Val (Mandek) koje je najveći spremnik pitke vode u Hercegbosanskoj županiji te kako se na obroncima Tušnice nalaze još mnoga neistražena arheološka nalazišta.

Podsjetimo, Mate Rimac je rođen u Livnu.

Foto: Fenix-magazin