Lovkinja Morana stavila naočale pa dobro pogledala sina bivšeg političara: Je, dobro izgledate. Je, i znanje i stas

Lovkinja Morana stavila naočale pa dobro pogledala sina bivšeg političara: Je, dobro izgledate. Je, i znanje i stas

HRT-ova “Superpotjera” već je mjesecima jedan od najgledanijih emisija spomenute televizije, a uz dozu znanja natjecatelja i lovaca, često nas iznenade i svojim reakcijama.

Nakon “sukoba” lovca Krešimira Sučevića Međerala i lovkinje Morane Zibar u prvoj emitiranoj epizodi te njenog komentara i spominjanja “mladog mesa” kojeg su mnogi nazvali “seksističkim”, spomenuta je lovkinja opet rekla nešto što možda i nije smjela.

Naime, natjecatelj Eugen Rožić, dobio je komplimentod Joška Lokasa pri izlasku pred lovce, odnosno, rečeno mu je da je “dobro izgleda”. Nakon nekoliko točnih odgovora, Rožiću se obratila Morana, javlja Jutarnji list.

– Morala sam staviti naočale, je, dobro izgledate, je i znanje i stas – rekla je Zibar Rožiću, koji je kvizašima poznat od ranije, točnije, iz jedne epizode hit emisije “Tko želi biti milijunaš?”.

Rožić, inače po struci fizičar i FER-ovac, sin je i bivšeg političara, HSLS-ovca, pa HSP-ovca i na koncu HSS-ovca, Miroslava Rožića.

Podsjetimo, lovkinju su zbog ranijeg komentara napali zbog seksizma i pokrenula se diskusija o tome kakva bi reakcija bila se radilo o muškom lovcu koji je takav komentar dao nekoj kandidatkinji.

Zibar je tada u kratko rekla kako je sve ispalo “nespretno” i da nije imala nikakvih seksističkih primisli ni omalovažavanja. – Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu, rekla je Zibar.