Saborsko povjerenstvo jednoglasno: Lovri Kuščeviću skinut imunitet

Saborsko povjerenstvo jednoglasno: Lovri Kuščeviću skinut imunitet

Na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva održanoj u ponedjeljak u Saboru ukinut je imunitet Lovri Kuščeviću.

U Hrvatskom saboru danas je održana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na se raspravljalo o zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta i davanju odobrenja za pokretanje kaznenog postupka zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića.

Na sjednici je Kuščeviću jednoglasnom odlukom skinut imunitet.

Predsjednik Povjerenstva Žarko Tušek je izvijestio na početku sjednice da je DORH zatražio skidanje imuniteta Kuščeviću kako bi pokrenuli istragu temeljem koje bi se kasnije odlučilo hoće li se podignuti optužnica.

“Predlažemo da se Kuščeviću skine imunitet”, rekao je Tušek.

Uslijedila je rasprava.

“Podržavam skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću. Očekujem od pravosuđa da odradi svoj posao”, rekao je zastupnik Ivan Pernar.

”Plenković je rekao da je s Kuščevićem prošao papir po papir i da je jedino zaboravio upisati nekretninu u katastar”, rekao je SDP-ov Gordan Maras. Dodao je da od Plenkovića očekuje da podnese ostavku, ako se optužnica protiv Kuščevića potvrdi.

Robert Podolnjak kazao je kako ovaj slučaj “pokazuje se da nam ne funkcionira sustav, u potpunosti je zakazao, nema nadzornih mehanizama koji će spriječiti da dođe do ovakvih zloporaba položaja i ovlasti”, rekao je Mostovac i pohvalio medije jer su razotkrili aferu.

Podsjetimo, Kuščevića Državno odvjetništvo (DORH) tereti za dva kaznena djela protiv službene dužnosti – zloupotrebu položaja i ovlasti zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina