Majka preminulog dječačića progovorila o nemogućim uvjetima u kontejneru: Za vrijeme kiše sve je mokro. Kiša je padala kroz televizor

Majka preminulog dječačića progovorila o nemogućim uvjetima u kontejneru: Za vrijeme kiše sve je mokro. Kiša je padala kroz televizor

Hrvatsku je potresla vijest o preminulom dvomjesečnom dječačiću iz Petrinje . Uzrok smrti još nije poznat, ali se zna da je beba imala zdravstvenih tegoba te da joj je pružena liječnička pomoć.

U razgovoru za N1 majka preminule bebe otkrila je da je dječačić imao problema sa štitnjačom, ali dodaje da će se tek utvrditi od čega je preminuo.

“Beba je jučer bila normalno kao i svaki dan, dok navečer nismo imali malo problema oko spavanja. Jutros se muž probudio za posao i kada me pitao gdje je beba, ja sam pogledala i našla sam ga mrtvog”, kaže majka preminule bebe.

Navela je i da su svakih dva tjedna bili na kontrolama, vađenju krvi, kao i da je svako jutro dijete pilo terapiju.

Otkrili su i da im je drugo dijete često bolesno, a na pitanje dovode li to u vezu s lošim instalacijama, grijanjem i drugim tehničkim problemima u kontejneru, majka je odgovorila:
“Naravno, za vrijeme svake kiše mi imamo sve mokro unutra. Neki dan nam je kiša padala kroz televizor. Imamo grijalicu koja grije gornji dio kontejnera, ali je hladno za noge. Dijete često ima temperaturu, bolesno je…”

Baka preminule bebe napominje da je izolacija posebno loša na turskim kontejnerima.

“Prokišnjava, ako zagriješ boravak, soba je hladna, ako zagriješ sobu, boravak je hladan. Više ne znaš što bi napravio. Malog smo vodili doktoru više puta, imao je čak i temperaturu preko 40. Treba li se nešto ovako tragično dogoditi da se ispostavi da ima praznih kuća? Nisu mogli to prije riješiti? Sada kada se tragedija dogodila, gospoda daje 14 kuća”, kazala je baka za N1.

Foto: Hina