Ogorčeni ugostitelj s Adventa: Maja Šuput, Miroslav Škoro i Ivana Brkljačić uz Bandićevu pomoć otimaju nam kruh

Ogorčeni ugostitelj s Adventa: Maja Šuput, Miroslav Škoro i Ivana Brkljačić uz Bandićevu pomoć otimaju nam kruh

I ovogodišnji zagrebački Božićni sajam u okviru zagrebačkog Adventa privući će brojne posjetitelje svojim, svake godine, bogatijim, sadržajima, događajima ali i gastronomskom ponudom. Povećani broj gostiju pojačao je i interes za štandovima na nekoliko lokacija od Tomislavca do Trga Bana Jelačića, Bogovićeve i Varšavske ulice.

Već nekoliko godina štandove, osim tradicionalnih prodavača na čijim štandovima se mogu kupiti zimski odjevni predmeti, suveniri, božićna rasvjeta, fritule i debrecinke, zakupljuju i estradne zvijezde i druge poznate osobe. Među prvima su na Božićnom sajmu priliku za dodatnu zaradu uvidjeli poznati zagrebački reperski dvojac Baby Dooks i Bizzo sa svojom Čudnom šumom Bolesne braće, u Varšavskoj ulici. Četvrtu godinu zaredom svoju “Ličku kuću” ima i naša atletičarka Ivana Brkljačić. Novo lice ovogodišnjeg Adventa su pjevačica Maja Šuput i pjevač Miroslav Škoro.

Svi oni odlučili su zakupiti neki od štandova čija cijena varira ovisno o lokaciji, od 30.000 kuna na Strossu, do 90.000 kuna, koliko stoji štand na najatraktivnijem mjestu, uz klizalište na Tomislavcu. No, naše estradne i sportske zvijezde vjerojatno ne znaju da njihove štandove ne gledaju svi sa simpatijama.

Riječ je o malim poduzetnicima koji su također htjeli zakupiti štand u vrijeme Adventa, ali to nisu mogli za što optužuju upravo navedene estradnjake jer smatraju da su štandove dobili “preko veze kod Bandića i u Gradskom poglavarstvu”.

Jedan od njih pojadao nam se da ove godine nije mogao iznajmiti vlastiti štand pa je “prisiljen raditi za drugog”. Kaže da dobro pozicionirani štandovi imju dnevni promet i od 30 000 kuna, što znači da za vrijeme Adventa  ostvare oko milijun kuna prometa. Silno je ljut na estradnjake jer “običnim ugostiteljima otimaju kruh”.

“Imaju svoje emisije, uzimaju novce za vrijeme novogodišnjih nastupa, a sada uzimaju novce i na adventskom sajmu”, rezignirano dodajući da im zapravo oduzimaju posao od kojeg žive. “Osim što dobro naplaćuju svoje nastupe, sada žele na brzinu zaraditi i na adventskoj ponudu jer su shvatili da se na Adventu okreću veliki novci”.

„Škoro ni najmanje ne promiče slavonsku gastronomiju, on promiče interese svog džepa. On je došao ove godine, a još prije je svoj štand dobila Ivana Brkljačić. Bolesna Braća su zauzela cijelu Varšavsku, a sada im se priključila i Maja  Šuput”, ogorčen je naš sugovornik. Tvrdi da se dobar štand ne može dobiti bez dobrih veza ili malo “podmazivanja”.

“Sve su to veze i vezice i da se lovica nekome daje. Bojimo se da će u narednim godinama sve ovo postati njihovo”, rekao nam je ugostitelj čiji su podaci poznati redakciji, dodajući kako će “sljedeće godine biti još najmanje pet estradnjaka koji će dobiti svoj štand. A to znači da će opet neki od ugostitelja izvisiti”.