Marija Selak Raspudić i Igor Peternel potpuno razotkrili Marijanu Petir: Samo želi pomoći Plenkoviću da prevari birače

Marija Selak Raspudić i Igor Peternel potpuno razotkrili Marijanu Petir: Samo želi pomoći Plenkoviću da prevari birače

Još nas mjesec dana dijeli od nedjelje parlamentarnih izbora koji bi mogli biti najneizvjesniji do sada. Hoće li prevagu izbornim pobjednicima donijeti preferencijalno izabrani kandidati, tko su političari koji pregovaraju s raznim listama te hoće li glasači 5. srpnja birati ljude ili stranke, samo su neka od pitanja postavljena u Otvorenom.

Najzanimljivija rasprava se vodila između  Marije Selak Raspudić, Igora Peternela i Marijane Petir.  Željko Kerum je  pokazao da je  HDZ-ov žetončić i da  mu je jedini zadatak da muti vodi i  sprječava svaku ozbiljnu raspravu. Osim toga, u nekoliko navrata  pokazao je svoju primitivnu  političku kulturu koja apsolutno nije primjerena za javnu televiziju.

“Prva i osnovaa stvar u politici je i nekakva dosljednost. Ako se želimo  angažirati politički, onda moramo slušati volju građana i u trenutku kada nam ona ne ide u prilog. Političke trgovine kojima ovdje svjedočimo i na koje su ovdje neki pojedinci pristali. Konkretno, kako gospođa Petir može objasniti i spojiti hvaljenje HDZ-a i njegova demokršćanskog svjetonazora s onim što se događalo oko Istanbulske konvencije i svojim stavovima oko same tematike. Mi u Hrvatskoj imamo problem što je politika postala karijera”, rekla je Marija Selak.  Marijana Petir je naglasila da je uvijek glasala protiv Istanbulske konvencije i da se uvijek zalagala za demokršćanske vrijednosti. Optužila je Mariju Selak Raspudić da olako lijepi etikete i da to nije nimalo pristojno.

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore kaže da zna zašto je HDZ-u trebala Petir.

–  Gospodin Plenković je aktualni premijer koji provodi politiku kakvu provodi. Imali smo ratifikaciju Istanbulske konvencije protiv koje je gospođa Petir. Marijana Petir zastupa suverenističke ideje i tu nema ništa sporno. Međutim, postavlja se pitanje zašto nju Plenković treba. On treba Marijanu Petir da se svidi jednom dijelu birača kojima se on baš ne sviđa. Sada se tu postavlja pitanje ide li Plenković ponovo za tim da zavede birače s jednim ljudima, a poslije vlada s drugim ljudima. I tu se stalno vraćamo na vjerodostojnost Plenkovića i vrha HDZ-a koji zapravo stalno varaju birače. Jedanput izlazi s Hasanbegovićem, a vlada s HNS-om. A sada se pojavljuje gospodin Kerum kao vječni žeton HDZ-a za posebne operacije”, rekao je Peternel.

Zatim je Marija Selak Raspudić ponovno  kritizirala Marijanu Petir. Rekla je da cijeni posao koji je Petir učinila za hrvatsku poljoprivredu i dodala da joj nije jasno kako se mogla dogovoriti s HDZ-om.

“Zašto ste pristali ići s HDZ-om koji se ne slaže s Vašim temeljnim načelima jer nije svejedno s kime ulazimo u politiku, bez obzira na to što idemo kao nezavisni kandidati. Morate ući s nekim za koga se ne sramite. Bez obzira na sve manjkavosti Mosta, ja se Mosta ne sramim. A HDZ-a se  itekako treba sramiti”, rekla je Selak Raspudić.

Za kraj, urednik Mislav Togonal upitao je goste hoće li ići na ovogodišnji Hod za život koji će se održati dan prije izbora.

– Dosad nisam išla i zato ne želim ići ove godine. No, podržavam sve građanske inicijative pa tako i ovu. Ne želim skupljati jeftine političke bodove na tome, rekla je Selak Raspudić.

– Vi mora da se šalite? Meni je prestrašno da se u današnje vrijeme moramo boriti da ne gubimo prava za koje su se žene još davno izborile, rekla je Holy.

– Ja ću ići jer idem svake godine. Podržavam pravo na život koji počinje začećem, poručuje Petir.

– Lani sam išao, a hoću li ići ove godine, ne znam. Podržavam život koji počinje začećem, danas je progresivna vrijednost život od začeća, rekao je Peternel.