Marija Selak Raspudić ponovno prozvala Plenkovića: Poznajete li vi uopće Hrvatsku?

Marija Selak Raspudić ponovno prozvala Plenkovića: Poznajete li vi uopće Hrvatsku?

Hrvatski sabor rad nastavlja raspravom o Vladinom prijedlogu da se Zakon o obnovi od potresa na području Zagreba te Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije proširi i na područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije teško stradale u razornom potresu od 29. prosinca.

Na samom početku sjednice Marija Selak Raspudić iz Kluba Mosta zatražila je stanku prozvavši Andreja Plenkovića.

“Poznajete li vi Hrvatsku, znate li s kojim područjima Hrvatske upravljate? Znate li premijeru koja su uopće potpomugnuta područja, ne znate uopće da uvodite presedan. Potpomognuta područja su katastrofalno nastradala, vi ih diskriminirate. Trebate reći i građanima da se ovdje radi samo o konstrukcijskoj obnovi, a ne o potpunoj obnovi”, rekla je Selak Raspudić, prenosi Direktno.

Zakon je kritizirala i Dalija Orešković (Centar), nazvala je jednom od najvećih obmana u novih hrvatskoj povijesti.

“Zašto ne kažete koliko će građane koštati puna obnova građevina, a ne samo konstrukcijska obnova”, zapitala se Orešković u traženju stanke.

Stanku je zatražio i Krešo Beljak (HSS).

“Nikome nije u interesu da se dogodi pljačka i manjkavosti kao iz prošlosti. Ja imam 12 godina iskustva u Samoboru, za razliku od Selak Raspudić i Orešković, pa znam kako je teško pričati o takvim stvarima u praksi. Treba pustiti ego i vladajuću većinu na stranu, treba što prije pomoći ljudima”, poručio je Beljak.

Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta je također zatražila stanku, ali i preraspodjelu proračuna što prije.

Oglasio se i čelnik SDP-a.

“Potpomugnuta područja su potpomugnuta područja, ne smije se raditi diskriminaciju između njih. Vi ste gospodine Bačiću upravo to radili svojim izjavama o Donjoj Stubici. Svima moramo pomoći jer su nerazvijeni. Stanku ću iskoristiti kako bi premijeru uputio apel. Željeli smo poslati poruku o tome da sve sredine moraju imati isti tretman u obnovi. Sisak je bio iznad prosjeka, ali nakon ovog potresa sigurno nije iznad prosjeka Hrvatske. Moramo osigurati da građani Siska udu u istoj poziciji kao Petrinja i Glina”, rekao je Peđa Grbin.

Foto: Hina