Marin Miletić: Dobio sam 700 prijetnji smrću, sve su bile iz Bosne i Hercegovine

Marin Miletić: Dobio sam 700 prijetnji smrću, sve su bile iz Bosne i Hercegovine

Zastupnik Mosta Marin Miletić izjavio je u četvrtak da je u dva dana primio oko 700 prijetnji ubojstvom od građana Bosne i Hercegovine nakon što je kao izaslanik Hrvatskog sabora posjetio Izrael, a dobivene je prijetnje prijavio policiji.

‘Želio sam se na licu mjesta pobliže upoznati s islamskim radikalizmom i ekstremizmom. Vrlo jasno želim reći, poštujući svako pravo na život, pravo na slobodu, mir i svako pravo na državu Palestine, da sam primio brojne prijetnje. U dva dana oko 700 prijetnji ubojstvom, imenom i prezimenom, sve od građana Bosne i Hercegovine. O tome sam obavijestio nadležne”, rekao je Miletić u slobodnom govoru. Mostov Marin Miletić je prije nekoliko dana, zajedno sa zastupnicima Zvonimirom Troskotom (Most) i Bojanom Glavaševićem (Zeleno-lijevi blok) posjetio Izrael, gdje je razgovarao s predsjednikom tamošnjeg parlamenta.

Miletić je istaknuo da primljene prijetnje pokazuju da ”imamo opasnost od islamističkog ekstremizma i radikalizma, pogotovo zato jer nam se događaju priljevi ilegalnih migranata koji nasilno prelaze granicu bez ijednog dokumenta”.Zbog toga se Most zalaže za uvođenje vojske na ključnim graničnim točkama jer se radi o pitanju sigurnosti hrvatskih građana, javlja Dnevnik.hr.

”Naravno da i policija i obavještajne službe moraju raditi svoj posao, da Hrvatska ostane slobodna država, bez kalifata, šerijatskih zakona i svega onoga što nam nikad nije pripadalo“, kazao je Miletić.

Katarina Peović iz kluba Radničke fronte i HSS-a kazala je da je vrijeme da se u Hrvatskom saboru čuju i poruke podrške Palestini.

Najoštrije je osudila zločin Hamasa prema civilima, kao i izraelsko bombardiranje Gaze u kojem je ubijeno više tisuća ljudi i djece.

”Politika Izraela neprihvatljiva je već desetljećima, a zove se apartheid. Taj naziv koriste sve relevantne organizacije za ljudska prava kao što su Amnesty International i Human Rights Watch”.

Palestinci godinama trpe nasilje i prisilno iseljavanje, dok Izrael gradi naselja na okupiranim područjima Zapadne obale, naglasila je Peović, dok je Gazu nazvala ”najvećim zatvorom na otvorenom”.

”Tamo je smješteno više od dva milijuna Palestinaca s ograničenim pristupom vodi, struji i ostalim osnovnim potrepštinama i ograničenim kretanjem”, rekla je.

O Zakonu o osobnoj asistenciji

Zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić govorila je o Zakonu o osobnoj asistenciji koji stupa na snagu 1.siječnja, zbog kojeg će osobe s invaliditetom izgubiti pravo na osobnog asistenta ukoliko im roditelji imaju status roditelja njegovatelja.

”Od ukupnog broja od 6000 statusa roditelja njegovatelja i njegovatelja, 570 korisnika ima osobnog asistenta, a pravi se toliki nemir u javnosti kao da se radi o 570 tisuća korisnika, pa će to državu dovesti do bankrota”, kazale je Vlašić Iljkić.

SDP-ova zastupnica napomenula je da su osobna asistencija i status roditelja njegovatelja dva različita prava, stoga se ne može govoriti o dupliranju usluga.

SDP će zato predložiti amandman kojim će tražit da se i osobama s invaliditetom o kojima brinu roditelji njegovatelji osigura osobni asistent. 

Foto: Hina