Mario Radić uzvraća udarac: Preko novog glavnog tajnika žestoko optužio Škorinu sestru

Mario Radić uzvraća udarac: Preko novog glavnog tajnika žestoko optužio Škorinu sestru

Nastavljaju se sukobi u Domovinskom pokretu. Novi glavni tajnik Daniel Spajić, kojeg je prije nekoliko dana imenovao Mario Radić, poslao je priopćenju u kojem teško optužuje Škorinu sestru Vesnu Vučemilović.

“U pojedinim medijima objavljena je lažna vijest, točnije “priopćenje” Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, koje govori o tome da su “pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore”. Kao potpisnici tzv. priopćenja navode se članovi predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel.

U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u “priopćenju” Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i ja kao v. d. Glavnog tajnika najavili smo sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja. Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva stranke i poslala u medije lažno “priopćenje“ kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a. Neki od njih tvrde i kako ih je čak i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima.

U svezi ovoga postupka Domovinski pokret će poduzeti pravne korake.  Sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta održat će se sljedeći tjedan”, stoji u priopoćenju Domivinskog pokreta.

Foto: Hina