Maštao je o tome da postane svećenik: Poznati kuhar i član žirija Masterchefa otkrio zašto je u sjemeništu izdržao samo pola godine

Maštao je o tome da postane svećenik: Poznati kuhar i član žirija Masterchefa otkrio zašto je u sjemeništu izdržao samo pola godine

Sedma sezona “MasterChefa” počinje 15. 9. emitiranjem na Novoj TV, a ove godine kandidate očekuju promjene u žiriju pa će tako chefu Stjepanu Vukadinu pridružiti Goran Kočiš i Mario Mihelj. S novim kolegama Stjepan se od prve minute snimanja slaže odlično i pohvalio je nove članove žirija kako su se snašli pred kamerama i priznaje da mu nedostaju Melkior i Damir s kojima se družio prijašnjih sezona. Stjepan nam je podijelio i novosti iz svog privatnog života, ali i želje i planove na poslovnom polju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poljski novinar, koji je “sasjekao ” stari i zapušteni Osijek, sada je oduševljen: Ovo nije pravilo na Balkanu. Hrvatska je jedan drugi svijet

Što vas je potaklo da sa 14 godina donesete odluku o odlasku u sjemenište, kakve uspomene nosite na to razdoblje života i koje životne lekcije ste naučili na tom putu?
Jednostavno sam se probudio jedno jutro s porivom da odem u sjemenište. I to je trajalo sigurno jedno pola godine, to razmišljanje, svaki dan sam sve više i više to želio. Naravno, nije to došlo ni iz čega, kao mali sam ministrirao, a i moj stric Krešo je franjevac. Nije bio to lagan period, došao sam u sjemenište na pola godine jer sam već tada bio u srednjoj tehničkoj školi, morao polagati razlike predmeta. Tempo kojim se živi u sjemeništu je vojnički. Nakon pola godine sam se vratio i odmah odlučio otići u kuharsku školu koja je bila i moj prvi poziv. Najveća životna lekcija koju sam naučio na tom putu je ona da ne moraš biti svećenik, da bi bio dobar čovjek, što mi je tada rekao moj rektor don Mladen Parlov.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati novi detalji o zdravstvenom stanju Thompsonovog sina Ante: Geni kameni čine svoje

Gledateljima ste sada već dobro poznato lice s ekrana, zaustavljaju li vas u trgovini i na tržnici, traže li kulinarske savjete i ima li simpatičnih susreta s obožavateljima?
Ima stvarno puno simpatičnih susreta, a pogotovo s djecom. Djeca se uglavnom žele slikati, a stariji traže i savjete. Zna biti tu i suza radosnica … Jednom prilikom u restoranu me posjetio dječak (12 god.) koji obožava kuhati, a nakon upoznavanja sa mnom i obilaska kuhinje se rasplakao, drhtao je od uzbuđenja. Još uvijek mi je čudno da netko s toliko emocija reagira na mene, ali tada se osjećam zaista ponosno jer ono što radim ima dobar utjecaj na druge. Svakodnevna zaustavljanja u trgovini više ne mogu ni popratiti jer bi kupovina potrajala triput duže da sa svakim popričam pa i po minutu, ali uvijek se trudim izaći u susret i odvojit vremena za sve koji me zaustave i žele popričati, napraviti fotografiju ili video za svoje bližnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Raspudić kritizirao Plenkovića i Milanovića pa raspalio po Domovinskom pokretu i Mariju Radiću: Kao da neka Božja pravda djeluje

Jeste li i kod kuće zaduženi za kuhanje ili doma više supruga caruje kuhinjom, koja njezina jela volite?
Supruga definitivno caruje kuhinjom, a ja uskočim povremeno kada moram. Najviše volim njene slatke delicije jer je ipak ona maher za slatko. Kući pripremamo naša jednostavna jela i nema previše eksperimentiranja. Mogu reći da ipak najviše volim njezin ledeni vjetar s jagodama. Puno sam ih probao u životu, ali vjerujte nijedan tako dobar kao njen.

Foto: Screenshot Nova TV