Medijski spin Bandićeve koruptivne hobotnice: Pravo je pitanje zašto im je trebalo 20 godina da se sjete drobilice

Medijski spin Bandićeve koruptivne hobotnice: Pravo je pitanje zašto im je trebalo 20 godina da se sjete drobilice

Grad Zagreb je u srijedu odabrao dobavljače za drobilicu kojom će upravljati gradska tvrtka Čistoća, a kako se gradski novac više ne bi trošio na usluge privatnika koji su radili taj posao proteklih godina.

No osim što je izjavio da mu je nevjerojatno to da se nitko nije sjetio prije nabaviti drobilicu, Tomašević je zaboravio spomenuti da je natječaj za drobilicu i usitnjavač, koji su s pola iznosa financirani iz fondova EU-a, raspisala bivša gradska uprava na čelu s v.d. gradonačelnicom Jelenom Pavičić Vukičević, javlja

Natječaj za nabavu drobilice i usitnjavača Grad Zagreb je raspisao 28. svibnja, na samom kraju mandata Pavičić Vukičević, što je vrlo lako provjerljivo pretraživanjem oglasnika javne nabave, javlja Tportal.

Naručitelj drobilice je Zagrebački centar za gospodarenje otpadom i nabavljena je u sklopu postojećeg Projekta obrade građevnog i /ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada. Zanimljivo, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom gospodarstva i Fondom za zaštitu okoliša za nabavu postrojenja i drobilice potpisan je još 25. veljače ove godine, dok je glavnim gradom upravljao pokojni Milan Bandić.

U vijesti koju je objavio Zagrebački centar za gospodarenje otpadom navodi se da su projektne aktivnosti započele u svibnju 2020. te da će se projekt realizirati najkasnije do travnja 2022. godine.

Drugim riječima, Tomašević je samo odabrao dobavljača drobilice i usitnjavača dok je teren pripremila i natječaj sa svim rokovima, uvjetima i cijenama složila bivša vlast te je s resornim ministarstvom ugovorila isplatu novca EU-a kojim je plaćena polovica iznosa za već famozne drobilicu i usitnjavač.

Je li to stvarno tako, provjerili smo s direktorom Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom (ZCGO) Igorom Zgombom, a on pojašnjava da je ZCGO naručitelj drobilica i pokrenuo je natječaj za njih 28. svibnja. ‘Za taj natječaj osigurano je 50 posto sredstava iz fondova EU-a, a na poziv Ministarstva javili smo se prošlo ljeto. U veljači je potpisan ugovor s Ministarstvom, nakon toga predana je dokumentacija Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša te su oni dali suglasnost za objavu natječaja. Sve su to javno dostupni podaci i nabava drobilice dugotrajan je posao, ništa ne ide preko noći‘, rekao nam je Zgomba.

Moramo priznati da je ovo jako dobar spin Bandićeve koruptivne hobotnice. Pravo je pitanje zašto im je trebalo dvadeset godina da se sjete drobilice. Žalosno je da su i mnogi mediji prihvatili ovaj sramotni spin.

Facebook Comments