Prekomjerno granatiranje: Milanović bi “spalio na lomači” Imoćane koji su zapalili krnju

Prekomjerno granatiranje: Milanović bi “spalio na lomači” Imoćane koji su zapalili krnju

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je slučaj paljenja lutke gay para s djetetom u naručju na karnevalu u Imotskom.

“Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti.

Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija.

Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja”, napisao je Milanović na Facebooku.

Milanović je očito pretjerano reagirao na   simbolično paljenje jednog običnog krnje. Može se neslagati, ali ne može uvoditi cenzuru.  Njemu je neprihvatljiv  krnje u Imotskom, drugima su jednako neprihvatljivi  Jovanka i Tito u Rijeci. Pa nećemo valjda zabranjivati razuzdane maškare?

Foto: Dario Grzelj/Hina

 

Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin…

Geplaatst door Zoran Milanović op Maandag 24 februari 2020

Facebook Comments