Milanović ljutit na Božinovića: Zašto nije pozvao generala Ljubu Ćesića Rojsa koji je vozio autobus u koji je doletio tromblon

Milanović ljutit na Božinovića: Zašto nije pozvao generala Ljubu Ćesića Rojsa koji je vozio autobus u koji je doletio tromblon

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću ispred Spomen obilježja Josipu Joviću na Plitvicama, povodom 33. godišnjice akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Nakon tog svečanog čina, predsjednik je dao izjavu za medije. Ustvrdio je kako nije pozvan na Plitvicama, ‘ali, ajde, izborna je kampanja, mogu to još nekako i shvatiti‘, ali onda se obrušio na organizatore obilježavanja obljetnice: ‘Zašto nije pozvan nedavno izabrani načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske? Dakle, načelnik Glavnog stožera nije pozvan!? Nije pozvan niti umirovljeni general Butorac, jedan od glavnih ljudi u akciji Plitvice. Nije pozvan niti umirovljeni general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova. A nije pozvan niti general Ljubo Ćesić Rojs, koji je vozio autobus u koji je doletio trombon, a s kojim su hrvatski redarstvenici stigli na Plitvice. Eto, to će vam sve reći o Hrvatskoj AD 2024…‘

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Vedrana Rudan napala Mirjanu Hrgu: Može li gluplje?

I Rojs i Butorac i Lukić stajali su uz Milanovića dok je davao izjavu za medije, javlja Jutarnji list.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da na obilježavanje 33. obljetnice akcije “Plitvice” nisu pozivali nikoga iz politike, pa tako ni predsjednika Republike jer nisu htjeli da se to obilježavanje na bilo koji način politizira.

Ministarstvo unutarnjih poslova obilježava 33. godišnjicu akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, u hrvatskoj povijesti poznato kao “Krvavi Uskrs”, a prigodni program počeo je polaganjem vijenaca u 11 sati ispred spomen obilježja Josipu Joviću na Plitvicama.

Božinović i Milanović

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću na Plitvicama ispred spomen obilježja Josipu Joviću u 10 sati, a u izjavi novinarima rekao je da na obilježavanje nije pozvan te da to do sada nije bilo tako ocijenivši to “potpunom stranačkom privatizacijom nečega što je hrvatska svetinja”.

Novinari su od Božinovića uoči svečanog obilježavanja zatražili da prokomentira tu Milanovićevu izjavu, a potpredsjednik Vlade odgovorio je kako ne želi “gubiti vrijeme i komentirati njegove ispade”.

“Mi smo organizirali ovu obljetnicu ove godine po protokolu kako se odvija sve ove godine, pogotovo u našem mandatu. Što se tiče dolaska – svi koji su htjeli doći mogli su doći. Mi nismo pozivali ove godine nikoga iz politike upravo zato da bismo izbjegli ispade, da bismo izbjegli da netko na današnji dan i obilježavanje smrti Josipa Jovića i akcije Plitvice i Uskrsa to pretvori u politički šou”, rekao je Božinović.

Naglasio je da nikome iz politike nije upućen poziv. “Došli su oni koji dolaze sve ove godine i mislim da, s obzirom na atmosferu koja se stvorila, s obzirom na činjenicu da je kampanja, ovo nije dan ni događaj koji treba na bilo koji način politizirati”, ponovio je potpredsjednik Vlade.