Milanović nikad oštrije o Vučiću: Divljao je po Hrvatskoj, možemo sutra protiv njega podignuti optužnicu

Milanović nikad oštrije o Vučiću: Divljao je po Hrvatskoj, možemo sutra protiv njega podignuti optužnicu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Špancirfest u Varaždinu gdje je komentirao aktualne događaje.

“Naći puno novca. Ali sad je kasno. Neće ga nitko naći, ni Nijemci jer je rat već pola godine u Ukrajini. Sve ovo što se događa je posljedica rata. I covid krize u kojoj je štampano puno novca”, odgovorio je na pitanje zašto koje bi mjere pomoći trebala Vlada donijeti da se lakše prebrodi jesen.

“To je strateški problem. To je problem cijele Europe koja se ponaša kao pijun. Morat će sjest za stol Rusi i Amerikanci”, dodao je, javlja N1.

Na pitanje o veleposlanicima, rekao je da je sve na premijeru. “To je trebalo biti gotovo prije dvije godine. Kad se Plenković odluči. Pričao sam o tome deset puta”, rekao je Milanović.

“Imamo još jedan razlog za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ovo što je napravio službeni Beograd, ne neko tužiteljstvo… Pokazuje se dobra volja da se priča o ratu u kojem je Srbija napala Hrvatsku, i onda tuf. Tema je važna za Vijeće da uskladimo stav kako ćemo reagirati. Ja bih sad trebao reagirati iz koljena, iz kuka. Vučić i suradnici su odlučili da je sada trenutak da se podigne optužnica protiv četiri ratnih zapovjednika. Ja ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost. Ako se nešto dogodilo u Srbiji, dogodilo se u Srbiji. Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Vučića, Hrvatska može sutra optužiti njihovog predsjednika ako bude loše volje jer je 1995. divljao na teritoriju Hrvatske, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski zapovjednici”, rekao je Milanović.

“Ja nikada ne idem na tu bijednu patetiku da spominjem hrvatsku djecu. Djeca su djeca. Tko na taj način spominje djecu, taj je lažljivac”, rekao je Milanović. Kaže kako Hrvatska mora reagirati, prenosi Dnevnik.hr.

Foto: Hina