Milanović o Hrvatima optuženima za trgovanje djecom: Oni su nažalost tražili nevolje cijelo vrijeme

Milanović o Hrvatima optuženima za  trgovanje djecom: Oni su nažalost tražili nevolje cijelo vrijeme

Uhićenih osmero Hrvata u Zambiji trebali su predati i putne isprave te svaki pronaći po dvoje svjedoka koji će za njih jamčiti. O svemu se u nedjelju ponovno oglasio predsjednik, ali je komentar stigao i iz stranke Možemo – jer je jedan od uhićenih njihov član.

“Mislim da sve ono što država može učiniti stane u dvije, tri rečenice – ljudima koji imaju takve uglavnom plemenite motive objasniti da se ne uvaljaju u nevolje. Ovi ljudi su nažalost tražili nevolje cijelo vrijeme. Nadam se da će se izvući, javlja Dnevnik.hr.

Ne djeluju mi kao neki opaki likovi, ali to što su radili je neozbiljno. Najvise što država može napraviti je da ljudima kaže da razmisle tri puta prije nego što idu u takvu vrstu aranžmana”, prokomentirao je predsjednik Zoran Milanović.

“Mi smo isto čuli da se čekaju ostali formalni uvjeti i da će se od sutra moći braniti sa slobode. Nadamo se da će to ići u dobrom smjeru”, zaključila je Ivana Kekin.

Podsjetimo, u Zambiji su uhićeni 44-godišnji Damir Magić (44) i njegova supruga Nadica Magić (45), gitarist Hladnog piva Zoran Subošić (52) i njegova supruga Azra Imamović Subošić (41), zaposlenica Ustavnog suda, zagrebački veterinar Ladislav Peršić (42) sa suprugom Aleksandrom (40) te LGBTIQ aktivistica i vijećnica Možemo koja je rođena pod imenom Dalija Pintarić (45) i njezina partnerica Ivona Kraljević (36). Dalija Pintarić je promijenila ime u Noah Pintarić, a zatim u Noah Kraljević.

Foto: Hina