Milanović ponovno u napadu: Plenković je ružan, Pupovac prljav, a Jandroković zao

Milanović ponovno u napadu: Plenković je ružan, Pupovac prljav, a Jandroković zao

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u posjetu Rijeci gdje sudjeluje na svečanosti otvorenja riječke Dječje kuće u bivšem industrijskom kompleksu Rikard Benčić.

Nakon posjeta kući, dat će izjavu za medije.

Kaže kako mu se svidjelo što prostor nije pretvoren u trgovački centar.

“Takve Zagrebu fale Zagrebu. Ima više novaca, ali nije dobro gospodarenje”, rekao je Milanović.

O Plenkovićevoj izjavi o Zlati Đurđević je rekao: “Da, čuo sam. Moj Ured je predložio. Nije protuustavno, štogod govorio Šeks i njegovi kumovi”.

“Moj Ured je sastavio dopis DSV-u pa su oni odlučili raspisati javni poziv i to su i napravili. Te sekunde je krenula divljačka difamacija Đurđević. Od tog trenutka kreće pljuvanje i provlačenje po blatu Zlate Đurđević”, istaknuo je Milanović.

“Svatko od tih likova ima jednu karakteristiku, prvi, Plenković je ružan. Ne mislim fizički. Ovo je takva seljačka i divljačka uvrede jedne žene koja nije napravila ništa”, rekao je Milanović.

“Gdje su Sanje Sarnavke i žene SDP-a u ovom trenutku?”, pitao se Milanović i navodi da je drugi lik – onaj prljavi – Pupovac.

“Zadnji je koji smije govoriti da je ona padobranka. Što je učinila protivno zakonu?”, pita se Milanović.

“Pupovac  je  ušao u Sabor s 10 tisuća glasova. Na svakim izborima dobijem više glasova Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu. Josipović je to nazivao etnobiznisom, ja čaršijskim lopovlukom”, rekao je Milanović

“Gospođa Đurđević, ako ne odustane, a neće, a sve rade da odustane i zato je vrijeđaju. Sarnavka, gdje smo? Nitko se na to nije osvrnuo. To nije narikača, to je seljačka uvreda, to je srozavanje dostojanstva jedne ustanove”, naveo je Milanović.

 

“Đurđević se usudila prihvatiti kad sam je kandidirao, nije pitala HDZ”

“Mi ne tumačimo Bibliju, govorimo o aktima koje su pisali živi, zdravi i aktivni ljudi”,kazao je Milanović.

“Gospođa Đurđević je rekla da će se javiti na javni poziv, ukoliko ga bude. Čak i tu Plenković laže. Ona se usudila prihvatiti kad sam je kandidirao, nije pitala HDZ”, rekao je Milanović.

“Treći, zao, je gospodin kojega Hrvatska zove Njonjo. On je danas rekao da je protiv Đurđević. Taj trenutak smo čekali, da netko od njih kaže kako je protiv nje. Predsjednik Sabora, gospodin Jandroković je lažov. Koja je sljedeća gadarija koju ćete napravite, gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora?”, pitao je Milanović.

“Osoba je pristala biti kandidat jedinog Ustavom ovlaštenog predlagatelja. Rekao sam joj – kako hoćete. Ako ne izaberemo predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda, nemamo niti predsjednika Državnog izbornog povjerenstva. Oni su to prepoznali i skinuli teret sa sebe. Oni su passe, izvrijeđali su je i počeli su je difamirati. Što ćemo sad? Ona je moj kandidat. Ta osoba, bude li živa i zdrava i odupre li se ovoj divljačkoj hajci – ona će doći u Sabor i tamo će joj ti tipovi morati objašnjavati zašto nije dobra. To ćemo gledati”, kazao je Milanović.