Milanović ponovno zvijezda “Putinove televizije”: Ukrajina nije naš saveznik

Milanović ponovno zvijezda “Putinove  televizije”: Ukrajina nije naš saveznik

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovno se pojavio na naslovnici ruskog državnog medija RT zbog svojih izjava o Ukrajini. RT piše da je Milanović poručio da “Ukrajina nije saveznik” Hrvatskoj i upozorio je na dovođenje rata na Balkan.

“Ukrajina nije saveznik. Silom ju se pretvara u to. Cinično je dobila status kandidata za EU. To je ono što je EU danas: bijeda, nula”, citira RT predsjednika.

U razgovoru s novinarima također se obrušio na premijera Andreja Plenkovića zbog njegovog prijedloga da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj. Milanović je rekao da bi takav potez “donio rat” zemlji.

“Ti nam stalno nabijaš moralne ucjene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Odi u Ukrajinu pa se bori”, poručio je predsjednik Plenkoviću.

Govoreći o borbenoj spremnosti hrvatske vojske, predsjednik Milanović je istaknuo da joj nedostaje, primjerice, protuoklopnih raketa. “Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!”, rekao je sarkastično, prenosi N1.

Njegovi komentari dolaze nakon što u Saboru nije prošla odluka o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Uoči glasovanja, Milanović, koji je vrhovni zapovjednik hrvatskih oružanih snaga, upozorio je da bi ulaskom u program Zagreb mogao postati meta Rusije. Plenković, čiji je kabinet podržao misiju, optužio je predsjednka da gaji “proruske stavove”.

Foto: Hina