Milanović poslao poruku učenicima: Zašto je bitno da se nastava odvija u učionicama

Milanović poslao poruku učenicima: Zašto je bitno da se nastava odvija u učionicama

Predsjednik Zoran Milanović posla je poruku učenicima i nastavnicima koju prenosimo u cijelosti.

“Poštovani roditelji, nastavnice i nastavnici, drage učenice i učenici, svi vi kojima danas počinje nova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni što ste od prvog dana škole u svojim učionicama jer školske klupe ništa ne može zamijeniti. Čvrsto sam uvjeren kako se nastava treba održavati u učionicama jer školsko okruženje, koje uključuje neposrednu komunikaciju nastavnika s učenicima i međusobno druženje učenika, itekako je važno ne samo za kvalitetno učenje i obrazovanje djece već i za njihovo mentalno zdravlje.

Pozivam sve koji sudjeluju u obrazovnom procesu na odgovorno ponašanje i ulaganje maksimalnog napora kako bi cijela ova školska godina protekla što normalnije, u školskim učionicama. Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje.

Ako je potrebno, pojačajte psihosocijalnu podršku učenicima da se svi što prije vrate uobičajenom školskom radu i životu, a posebnu brigu posvetite djeci čije su škole stradale u potresu. Institucije nadležne za obrazovanje neka pokažu dodatno razumijevanje za zaposlene u školama zbog veće zahtjevnosti njihovog posla kao posljedice pandemije. Želim vam da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike. Sretno”, naisao je Milanović.

Foto: Hina