Milanović se požalio na premijera: Plenković me prekomjerno granatirao, govori da lažem

Milanović se požalio na premijera: Plenković me prekomjerno granatirao, govori da lažem

Predsjednik Republike Zoran Milanović gostovao je u Dnevniku Nove TV. Milanović je s Mislavom Bagom razgovarao o izbornim temama, ali i stanju nacije i države.

Milanović je komentirao i odnos s premijerom Plenkovićem te kazao da mu je zamjerio što mu je rekao da laže. Rekao je i da njemu ne smeta spominjanje roditelja. Prisjetio se i da je njegov otac tužio jednog šatoraša.

– Ja sam govorio, jedan od ljudi s kojima su se oni grlili u Savskoj, za mog je oca rekao da je organizator ubojstva Brune Bušića. I nikome ništa.

Moj otac ih je tužio. Kad sam ja plakao? – kazao je Milanović te dodao da se nije čuo s premijerom da rasprave o toj temi u četiri oka.

Na konstataciju da je i on sam otrovan na jeziku kazao je: – Brz sam na jeziku, ali koristim koncencionalno streljivo. Ja ne govorim za druge da lažu.

Zatim je novinar upitao je li to prekomjerno granatiranje, a Milanović je rekao da Plenkovićevo ponašanje nije po Haaškim konvencijama.

Govorio je kako su zadnji dan Sabora bila neka imenovanja, primjerice glavne državne odvjetnice, a time se ne šalje dobra poruka. Nije zadovoljan što se birala u zadnji tren.

– To se ne radi, vi ste osakatili tu osobu u kredibilitetu – kazao je Milanović.

Kazao je i da misli da je nova glavna državna odvjetnica Plenkovićev čovjek.

Milanović je govorio i o roditeljima koji ne znaju trebaju li djecu slati u školu.

– Kad je sve zatvarano, svi su znali postaviti figure. Sad se taktizira. Osnovno školstvo je obavezno i trebalo je preuzeti odgovornost. Otvoreni su domovi za starije.

Foto: Daniel Kasap7hina

Facebook Comments