Milanović u svom svijetu: Svim udbašima, želim sretan Dan bezbednosti, živio Ilija Čvorović

Milanović u svom svijetu: Svim udbašima, želim sretan Dan bezbednosti, živio Ilija Čvorović

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi”. Nakon toga je dao izjavu za medije. 

Govorio je o proširenju NATO saveza te rekao da bi on i premijer Andrej Plenković trebali biti jedinstveni u vezi politike prema BiH.  “Na taj način bi nas shvatili ozbiljno i problem bi bio rješen. Kad si razjedinjen, ti si u sredini, a oni se dodaju. Ja to sam ne mogu. Zašto se HDZ ponaša na taj način? Ne znam”, kazao je predsjednik, javlja Dnevnik.hr. 

Komentirao je i izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da ne bi bilo mudro stopirati Finsku i njihov ulazak u NATO savez.

“Drago mi je da je imao jedan suzdržan ton, ali ušutkati me neće”, izjavio je i Jandrokoviću poručio:  “Samo ti mudruj i idi u Finsku na izbore. Ja predstavljam Hrvate, ako mi kažeš da nije mudro…..Ne razumijem da netko ne koristi sve instrumente koje ima na raspolaganju. Nama sad analitičari objašnjavaju što je mudro, ja nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali se borim za svoje”, poručio je Milanović”.

Na izjavu finskog ministra vanjskih poslova koji kaže da su šokirani Milanovićevim izjavama predsjednik kaže: 

“Dobrodošli u klub. I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka. Ako je to stvarno rekao. U šoku smo što ih boli neka stvar za nas već godinama”, poručio je.

Na pitanje o zarobljenom Hrvatu u Ukrajini i ima li kakve informacije o njemu kaže: “Ne. Molim samo da mu pozeri ne odmažu svojim izjavama. Ali sada imam temu s kojom ću vas moram zabaviti”, rekao je predsjednik i potom se obrušio na Banožića. 

“Jučer je objavljen jedan zapisnik iz Ministarstva Državne imovine gdje je Banožić maltretirao službenice da ne izbace iz prostora, ne zapečate prostor zakupaca. Nisu plaćali godinama….varalice.

On se zauzimao da im se omogući nastavak djelatnosti. Dakle ta razina gorljivosti kojim je Banožić pristupio…Da smo bili tako gorljivi 90-ih, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu. Šta takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi? To je klasični kriminal…čovjek koji nema ni autoškolu…”,  izjavio je Milanović komentirajući Banožića.

Predsjednik je komentirao i nagađanja da će Slovenija blokirati ulazak Hrvatske u Schengen.

“Ha, zeznut će sebe… Uvijek kada dolazi neka lijeva vlada kad dolazi s impulzivnom podrškom želi biti nacionalna. Žele pokazati da su Slovenci i da nisu mekani. Meni su Slovenci najbliži. Ako nas želi blokirati…nokat jednog Hrvata mi je bitniji od Schengena”, poručio je.

Ponovo je govorio o ulasku Finske u NATO savez i nekim porukama da su Finci šokirani zbog njegovih poruka da će blokirati njihov ulazak u NATO savez. “Evo žao mi je, dobro došli u klub šokiranih”, izjavio je predsjednik. 

Novinari su predsjednika pitali i o Zakonu o pobačaju te prizivu savjesti.

“Nemaju svi prigovor savjesti, već ne žele raditi tuđi posao”, kazao je predsjednik. Na kraju izjave je poručio: “Svim udbašima, želim sretan Dan bezbednosti, živio Ilija Čvorović”, kazao je. 

Foto: Hina