Milanović uzvratio nepotpisanim “ravnateljima” s HRT-a: Postali ste servis HDZ-a i Plenkovića

Milanović uzvratio nepotpisanim “ravnateljima” s HRT-a:  Postali ste servis HDZ-a i Plenkovića

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je na priopćenje Ravnateljstva HRT-a koje ga je optužilo da s pozicije moći guši slobodno novinarstvo. Reakciju Zorana Milanovića prenosimo u cijelosti.

“Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa.

Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice.

I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima”; ističe Milanović.

Foto: Hina