Plenković želio izbjeći izbore? Lički HDZ podržao Milinovićev proračun

Plenković želio izbjeći izbore? Lički HDZ podržao Milinovićev proračun

Danas je bio posljednji zakonski rok za izglasavanje proračuna. Prošlo je točno devedeset dana od konstituiranja sadašnjeg saziva skupštine Ličko-senjske Županije. Upravo toliko traje rok za usvajanje proračuna, nakon kojeg zakon predviđa prijevremene izbore.

HDZ-ov Marijan Kustić, predsjednik skupštine Ličko-senjske Županije rekao je: “Ovo je odgovorno s naše strane, u interesu deblokade i nakon garancija premijera Plenkovića vezanih uz investicije, podržat ćemo proračun”, rekao je.

Mediji su već objavili da vodstvo HDZ-a na nacionalnoj razini vrši pritisak na Lički HDZ, ne bi li podržali Milinovićev proračun, i na taj način izbjegli nove izbore.

Milinović se zahvalio svojoj bivšoj stranci, ali poručio da ne namjerava prestati koristiti svoje ovlasti župana.

“Sa svima ću surađivati, bez obzira na političku boju dresa. Nisam pobjednik, nema poraženih”, rekao je Milinović, prenosi N1.

“Uvjerit ću sve u ove dvije preostale godine mandata da se borim za interes Ličko-senjske županije”, rekao je Milinović.

Prozvao je predsjednika HSP-a Karla Starčevića i poručio mu da već treću Skupštinu zaredom nema stav te ga pozvao da da ostavku. Nazvao ga je moralistom, a od novinara zatražio da s njim porazgovaraju face-to-face. Poštene HSP-ovce je pozvao da surađuju s njim i predsjednikom Skupštine.

“Danas je pobjednik Ličko-senjska županija”, zaključio je Milinović.

Pjevač Marko Perković Thompson otkazao je koncert na Krbavskom polju na Dan pobjede, te povezao tu odluku s političkim prepirkama u Ličko-senjskoj Županiji, posebice onim oko troškova proslave.

Govoreći o proslavi Dana pobjede, Milinović je rekao da je u proračunu ostalo 100.000 kuna nakon otkazivanja Thompsonovog nastupa.

Foto: Denis Cerić/Hina

 

Facebook Comments