Milinović žestoko uzvratio ” briselskom Plenkoviću”: Pobjegao si i izdaleka gledao kako mi ginemo za Hrvatsku

Milinović žestoko uzvratio ” briselskom Plenkoviću”: Pobjegao si i izdaleka gledao kako mi ginemo za Hrvatsku

Mnoge je iznenadilo pojavljivanje Tomislava Karamarka na HDz-ovom Općem Saboru ovaj vikend, no predsjednik te stranke Andrej Plenković kazao je da on ne izbacuje članove HDZ-a, pri čemu je jedina iznimka bio Darko Milinović. Nije dugo trebalo da se javi bivši HDZ-ovac iz Like.

‘Znate da kao predsjednik HDZ-a ne izbacujem članove i članice. Imali smo iznimku kad je Milinović autobusima došao u jogurt revoluciju pred HDZ, tu nismo imali izbora’, kazao je između ostalog Plenković upitan za pojavljivanje Karamarka na HDZ-ovom skupu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milanović je kamen spoticanja: Suverenist Ladislav Ilčić ne želi na izbore s Mostom

Odmah se javio i spomenuti Milinović. ‘Kaže Plenković meni, jogurt revolucija. To reci svom glavnom koalicijskom partneru. On je taj jogurt zajednom s tobom. Kad može biti toliko bezobrazan zaslužuje i takav odgovor. Jogurt revolucija dešavala se pod paskom Miloševića i SDSS-a njegovog glavnog partnera  i ti nas iz Like uspoređuješ s njima. Jel te imalo sramota? Ja sam sa puškom u ruci sa mnogim drugima rušio tu jogurt revoluciju dok je Plenković bio u Bruxellesu i gledao izdaleka kako se stvara država, kako ginemo. Što je radio Karamarku,a sada mu treba. Ejjjj Karamarko ! ! ! Zašto me izbacio? Jer imam kičmu. Nisam mu se htio pokoriti za Istanbulsku bio sam protiv, birao sam obitelj. Pet puta je odgađao izbore u Lici jer bi ja pobjedio a to mu nije pasalo. Bili smo u Zagrebu sa jednim zahtjevom da opet ne odgodi izbore, samo to. Ja nisam imao anemiju kojom bi izbjegao poziv Tuđmana za boj. Što bi Plenković dao da je na svojoj koži osijetio kako se stvara država. Pobjegao je i izdaleka gledao kako ginemo. I ti spomonješ jogurt revoluciju? Što nisi doveo Pupovca u Lisinski? Tvom Medvedu je bliži Pupovac nego Ćipe. Sramota’, napisao je Milinović na Facebooku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milinović žestoko uzvratio ” briselskom Plenkoviću”: Pobjegao si i izdaleka gledao kako mi ginemo za Hrvatsku

Podsjetimo, Milinovićev bunt zbog kojeg je na kraju izbačen iz HDZ-a dogodio se 2018. kada je nezadovoljan zbog odgode stranačkih izbora u Lici, sa stotinjak svojih pristaša stigao autobusima pred središnjicu HDZ-a u Zagrebu. Sud časti HDZ-a to je, uz Milinovićeve javne istupe, ocijenio teškom povredom članskih obveza te je isključen iz stranke.

Foto: Hina