Ministar Beroš se pokušava opravdati: Kada je saznao za sporne fotografije koje su šokirale Hrvatsku?

Ministar Beroš se pokušava opravdati: Kada je saznao za sporne fotografije koje su šokirale Hrvatsku?

Na tvrdnje djelatnika hitne Tomislava Petrušića da je ministar zdravstva Vili Beroš već ranije znao za postojanje sporne fotografije iz bolnice u Sisku sada je reagiralo i Ministarstvo zdravstva.

“Ministarstvo zdravstva postupa po svakoj dojavi o nepravilnostima u zdravstvenom sustavu kako je i učinjeno i u slučaju OB Sisak. Po zaprimanju očitovanja bolnice ili dopisa koje je potrebno dostaviti službenim putem na dostupne adrese na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva, zdravstvena inspekcija postupa sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti”, naveli su iz Minisrarstva.

Petrušić, medicinski tehničar u Hitnoj pomoći, komentirao je slučaj iz sisačke opće bolnice i prijavu osobe koja je taj slučaj dao javnosti na uvid, kazao je za Televiziju N1.

“Mi smo na svojim stranicama objavili kronologiju slučaja Sisak i danas je točno mjesec dana otkako je ta fotografija uslikana. Taj dan kad je uslikana ona se odmah širila među djelatnicima bolnice. Širila se fotografija na kojoj nije bila cenzura lica, na kojoj se točno vidjelo o kome se radi. Fotografija je dan poslije došla do županije koja je tražila obrazloženje što je on napravio, što znači da je ravnatelj bio upoznat s tim. Dan poslije isti izvor poslao je nama i ministru Berošu preko Vibera. Ministar je bio dva dana nakon slučaja upoznat sa slučajem, dakle ministar je za njega znao”, rekao je Petrušić i zaključio kako je ministar znao za slučaj prije nego je izašao u medije, prenosi Novi list.

Rekao je da su oni čekali s objavom fotografije kako bi se uvjerili hoće li ministar reagirati. Ustvrdio je da ministar od primitka poruke reagirao tek nakon 72 sata.

“Najgora stvar u svemu tome što je fotografija kružila među građanima Siska, a tako je i došla do županije i ministra”, rekao je Petrušić.

Naglasio je da ne vjeruje da bi ministar reagirao da sporna fotografija nije završila u medijima.

“Nakon naše objave odmah se oglasio i premijer, a ministar Beroš se pravio kao da je vidi prvi put”, rekao je Petrušić i podsjeća na izjave i ravnatelj bolnice koji je čak rekao da su obje pacijentice dobro iako je jedna od njih već bila preminula i sahranjena.