Ministar Fuchs ispunio imovinsku karticu: Samo je jedan ministar malo bogatiji od njega

Ministar Fuchs ispunio imovinsku karticu: Samo je jedan ministar malo bogatiji od njega

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ispunio je svoju imovinsku karticu.

S trećim osobama suvlasnik je kuće s okućnicom u zagrebačkim Šestinama vrijedne pet milijuna kuna, a vlasništvo je stekao nasljedstvom. Suvlasnik je i šest građevinskih zemljišta u Zagrebu ukupno vrijednih nešto manje od tri i pol milijuna kuna. Vlasnik je 40 posto svakog zemljišta, a udjele je stekao nasljedstvom.

Naslijedio je i tri stana u Zagrebu, ukupno vrijednih 1.270.000 kuna, u kojima je suvlasnik 50 posto.

Prijavio je i dva vinograda u Veloj Luci vrijedna nešto više od 110 tisuća kuna. U Veloj Luci s trećim je osobama kupio i voćnjak vrijedan stotinjak tisuća kuna. U suvlasništvu je i manjeg dijela šume u Raklju koju je dobio darovnim ugovorom, javlja RTL.

Od pokretnina je prijavio zbirku umjetnina vrijednu oko 1.150.000 kuna koju je naslijedio te dvije lovačke puške vrijedne 75.000 kuna koje je sam kupio.

Kao obiteljski poklon prijavio je Chopardov sat procijenjen na 70.000 kuna.

Sa suprugom ima štednju od 530.000 kuna. Kredita ni drugih dugovanja nema.

U rubrici o članstvu u udrugama i organizacijama, upisao je da je član Hrvatskog lovačkog saveza.

Fuchsova ministarska plaća iznosi 18.246,37 kuna (29843,69).

Ministar  Fuch je izuzetno bogat i sudeći po imovinskim karticama samo je ministar Grlić Radman imućniji od i od njega.

Ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman također je u  imovinskoj je kartici prijavio niz nekretnina.

Najskuplja je definitivno kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu, vrijedna čak devet milijuna i 280 tisuća kuna. Kuća je stečena darovnim ugovorom, a Radman je njezin suvlasnik sa suprugom.

Darovnim ugovorom novi je ministar stekao i stan u Zagrebu od 51 kvadrata, vrijedan 954 tisuće kuna. Jedina nekretnina koju nije stekao tako, već osobnim kapitalom, također je stan u Zagrebu od 147 kvadrata, vrijedan dva milijuna i 720 tisuća kuna.

Njegova supruga posjeduje pak stan u Baškoj Vodi od sto kvadrata, vrijedan milijun i pol kuna, a koji je stekla također darovnim ugovorom.

Grlić Radman darovnim je ugovorom stekao i kuću s okućnicom (1574 m2) u Strmcu Stubičkom, vrijednu 601 tisuću kuna, a u istom mjestu ima i šumu površine nešto veće od deset tisuća kvadrata, vrijednu oko sto tisuća kuna. U Strmcu Stubičkom ima i livadu od 1105 kvadrata, vrijednu 8400 kuna, te šumu od 200 kvadrata, vrijednu 10.700 kuna.

Ministar vanjskih i europskih poslova ima posjede i u Privlaci. Posjeduje trećinu kuće s okućnicom (909 m2), vrijednu 766 tisuća kuna, što je također stekao darovnim ugovorom, te građevinsko zemljište u istom mjestu od 1116 kvadrata, vrijedno 298 tisuća kuna, a upisan je kao vlasnik trećine. Vlasnik je i trećine stana od sto kvadrata u Crikvenici, vrijednog pola milijuna kuna.

Također je vlasnik dva BMW-a, i to modela X5 3.0 D iz 2016., vrijednog 380 tisuća kuna, te BMW-a 430 XD iz 2017., vrijednog 280 tisuća kuna. Oba automobila kupio je vlastitim sredstvima.

Među pokretninama prijavio je i sat IWC, vrijedan 30 tisuća kuna.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments