Ministar Medved potvrdio: Nađen je kostur prilikom gradnje sljemenske žičare

Ministar Medved potvrdio: Nađen je kostur prilikom gradnje sljemenske žičare

Ministar branitelja Tomo Medved potvrdio je kako su prilikom radova na novoj sljemenskoj žičari pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe. Za sada se ne zna iz kojeg razdoblja, no poznato je da je na području Gračana, gdje se gradi donja stanica žičare, nađeno nekoliko stotina tijela ubijenih nakon ulaska partizanskih jedinica u Zagreb u svibnju 1945.

‘Dobili smo podatak od policije da je pronađen jedan posmrtni ostatak i da ga je ona u skladu sa svojim nadležnostima i ovlastima izuzela i prebacila u Zavod za sudsku medicinu. To je ono što nam je poznato’, kazao je Medved za tportal.

Još nije poznato iz kojeg su razdoblja posmrtni ostaci te je li riječ o pronalasku koje bi moglo imati veze s događajima na samom koncu Drugog svjetskog rata i poraća. ‘Ne znam točnu lokaciju na kojoj su nađeni ostaci. Zasigurno nije tamo gdje smo mi provodili iskapanja 2017.

Na području Gračana proveli smo ekshumaciju na nekoliko lokaliteta i ekshumirali smo preko tri stotine posmrtnih ostataka’, dodao je Medved.

Foto: Edvard Šušak/Hina