Ministar Zdravko Marić dobio koronu: Bio je cijepljen dvaput

Ministar Zdravko Marić dobio koronu: Bio je cijepljen dvaput

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić tijekom vikenda testirao se na koronavirus iz osobne odgovornosti s obzirom na to da je član njegove obitelji razvio simptome te utvrdio pozitivan nalaz na koronavirus, stoji u službenom priopćenju Vlade.

Nalaz testa ministra Marića na COVID-19 pokazao se pozitivnim, slijedom čega su mu epidemiolozi odredili izolaciju u trajanju od 10 dana.

Potpredsjednik Vlade Marić osjeća se dobro te zasad nema nikakvih simptoma bolesti COVID-19. Ostat će u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, javljaju 24sata.

– S obzirom na to da se Zdravko Marić, kao i drugi članovi Vlade, početkom godine cijepio protiv bolesti COVID-19, naglašavamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti COVID-19. To ne umanjuje povjerenje i važnost cijepljenja kao ključnog alata u borbi protiv pandemije koronavirusa, jer cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti – stoji u priopćenju.

– S obzirom na to da su se članovi Vlade cijepili protiv COVID-19 još u siječnju, odnosno u veljači ove godine, u idućem razdoblju pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, koja se, slijedom preporuka HZJZ, primjenjuje šest mjeseci nakon druge doze kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo. I potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministar Josip Aladrović, koji su se zarazili, a bili su ranije cijepljeni, prebrodili su zarazu s vrlo blagim simptomima – izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Foto: Hina

Facebook Comments