Mirjana Hrga o “neviđenim vrućinama”: Bolje umrijeti kao razuman čovjek, nego dan duže živjeti kao povodljiva budala

Mirjana Hrga o “neviđenim vrućinama”: Bolje umrijeti kao razuman čovjek, nego dan duže živjeti kao povodljiva budala

Pretežno sunčano i vruće, no od sredine dana u unutrašnjosti mala do umjerena naoblaka, prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Prema večeri raste vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, najprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a u noći na nedjelju može ih biti i drugdje u sjevernim kopnenim krajevima.

Vjetar uglavnom slab, ponegdje i umjeren jugozapadni, ali će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj kasno poslijepodne zapuhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, prolazno i pojačan.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 35 i 40 Celzijevih stupnjeva.

Na svojevrsnu medijsku histeriju oko vrućine reagirala je bivša novinarka Mirjana Hrga.

“Ljeti je, vise ili manje uvijek bilo vruce, samo nismo imali klimu.I zimi, vise ili manje pada snijeg. Ali ne idemo nuzno u sumu po drva. Da me ne upozore da se “slojevito obucem” ili sklonim u hlad, zime i ljeta bile bi bas onakve kakve jesu. Hladne i vruce.

Da, i uvijek je prijetila nekakva kriza.I uvjek se mislilo kako dalje, ali nikada nije bilo ovakve debilane koja paralizira cak i polunormalnog covjeka.Bjezite od ludosti i zivite koliko vam je ostalo.Bolje umrijeti kao razuman čovjek, nego dan duže živjeti kao povodljiva budala”, napisala je Mirajana Hrga, a njezin post izazvao je veliko odobravanje njezinih prijatelja i pratitelja.

“Živjela ti meni! Prije koju godinu bila sam na svadbi u Koprivnici i bilo je 39 stupnjeva. Nitko nije bajao o klimatskim promjenama,nego su se svi veselili! Jednako kao što cijeli život po vrućini poslove obavljam ranije ujutru ili kasnije popodne,a zimi oblačim toplu odjeću. Sad bih,valjda,trebala samo sjediti i čekati apokalipsu”, napisala je Novinarka Vesna Kljajić.

“Obično pranje mozga, nametanje okvira unutar kojih je dozvoljeno razmišljati… 1984 u punom smislu – postoji jedna Partija (EU) i njene odluke treba poštovati”, napisao je političar Martin Pauk.

Foto: Hina