Mirjana Hrga upozorila na gastro portal koji “pljuje” po creskim restoranima: To mi se čini nečovječnim

Mirjana Hrga upozorila na gastro portal koji “pljuje” po creskim restoranima: To mi se čini nečovječnim

Bivša novinarka i savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a danas ugostiteljica na Cresu, Mirjana Hrga oglasila se na društvenim mrežama povodom dolaska poznatog gastro portala na otok. Tvrdi kako se iza njihovih tekstova krije kampanja blaćenja vrijednih ugostitelja.

“Mobitel mi neprestano izbacuje tekstove jednog poznatog gastro portala. Očigledno je po dinamici tekstova da su ovih dana na Cresu i Lošinju. Nemam osobni motiv da ovo pišem, jer kod nas nisu bili, a i da dođu – prošla bih isto kao i ostali. Osim jednog (jednog jedinog) restorana koji je prošao relativno blago, na udaru su se našli neki od meni najdražih”, napisala je Hrga.

Dodala je da iza tih restorana stoji veliki trud i požrtvovnost vlasnika.

“Koliko truda, koliko muke, koliko podređivanja svega u životu za zadovoljstvo gosta… Greške se događaju, ali kad se na toliki napor uzvraća ‘traženjem dlake u jajetu’, to mi se čini nečovječnim. Da imam portal, objektivno bih im pomagala da budu još više motivirani jer su upravo ovi ‘ocrnjeni’ – odlični”, poručila je Hrga.

Od novinarstva do kuhinje

Hrga je poznata hrvatskoj javnosti kao dugogodišnja televizijska novinarka i urednica, a bila je i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Život je prije nekoliko godina okrenula u sasvim drugom smjeru – preselila se na Cres i u Osoru sa suprugom, odvjetnikom Stašom Stefanovićem, otvorila Konobu Mare.

Ugostiteljstvo joj je, kako kaže, postalo novi poziv i način života. Aktivno sudjeluje u radu konobe, od pomaganja u kuhinji do posluživanja gostiju, a na društvenim mrežama često ističe kako joj to ne predstavlja nikakav “pad”, nego ponos.

“Ponosno pomažem u kuhinji restorana, čast mi je naučiti nešto novo od ljudi koji znaju iznimno mnogo, ponekad metem, ponekad perem čaše, ponekad odem u dostavu i uživam u životu i radu. Radim od jutra do večeri”, rekla je ranije Hrga.

U Konobi Mare na jelovniku su tradicionalna jela pripremljena od lokalnih namirnica, a restoran je u kratkom vremenu postao prepoznat naCresu i među turistima i među domaćima.

Foto: Screenshot