Mirko Barišić sve vrti oko malog prsta: Pa on je prevario i Bad Blue Boyse

Mirko Barišić sve vrti oko malog prsta: Pa on je prevario i Bad Blue Boyse

Mamićeva struja je izgubila, ali njegov utjecaj u Dinamu nije do kraja anuliran. Pravi je pobjednik Mirko Barišić, koji je sve nasanjkao. Sažeta je to analiza novonastale situacije u nogometnom klubu Dinamo nakon ovotjedne burne skupštine koja je završila prekidom koju je u Točki na tjedan s Natašom Božić iznio novinar portala Gol.hr Ivica Medo.

Po sastavu osoba koje su ušle u izvršni odbor i savjetodavni tim Mirka Barišića jasno je da je Barišić osigurao sebi potporu osoba koje su odane njemu, a dodatni je problem što navijačima koji su s njim ušli u pakt ničim nije zajamčio da će se statut Dinama promijeniti po modelu “jedan član, jedan glas” kako su tražili.

Bivši dopredsjednik HNS-a analizirao je Skupštinu u emisiji Sport nedjeljom.

Ivan Brleković komentirao je Dinamovu Skupštinu koja je u četvrtak, nakon dva sata, prekinuta jer su 33 člana sklona Zdravku Mamiću napustila sjednicu nakon čega je ostalo 37 zastupnika što nije dovoljno za kvorum.

To je sve bila ista ekipa. Sad su odjedanput jedni postali mamićevci i kriminalci, a ovi su postali rosno cvijeće. To je ispod razine ljudskog dostojanstva. U politici postoje situacije kad skupština određenog tijela raspusti samu sebe i raspišu se izbori za ustavotvornu Skupštinu. E, to je potrebno Dinamu. Neka se raspuste i pripreme novu izbornu skupštinu gdje bi se izabrao novi statut, novi akti, novi pravilnici i da sve krene ispočetka“, rekao je Brleković i dodao da je Dario Šimić imenovan na nelegalan način.

Uza sve poštovanje prema njemu, ponovno tvrdim da je imenovan na nelegalan i nelegitiman način. To jest, na sjednici Izvršnog odbora koji nije imao kvorum. Takvo imenovanje pravno ne stoji, ma što god iz toga proizašlo. Isto će tako biti ako jesu imenovani neki novi članovi uprave. Ponavljam, izvršni odbor Dinama ima 13 članova. Kvorum, minimalni broj s kojim on može raditi i donositi legalne i legitimne odluke je sedam članova Izvršnog odbora“, kazao je.

Foto: Hina