Miro Bulj bez uvijanja: Premijer Plenković je imao svog čovjeka u Banjoj Luci

Miro Bulj bez uvijanja: Premijer Plenković je imao svog čovjeka u Banjoj Luci

Mostov zastupnik Miro Bulj komentirao je odlazak Milorada Pupovca u Banju Luku.

“Ne znam čemu napadi na Milorada Pupovca, HDZ-ovca istočnog obreda, zbog njegovog sudjelovanja na četničkom derneku u Banjoj Luci.

Pupovac ne bi postojao u Hrvatskoj kao relevantan politički čimbenik da njegovom SDSS-u to nije omogućio HDZ, prvo izbornim zakonom koji ih preferira, a onda i neraskidivim brakom iz interesa. Sjetite se samo kako su Kušćević i Rimac po nalogu Plenkovića ukrali referendum o izmjeni izbornog zakona koji bi Pupovcu onemogućio da bude presudan za većinu.

Pupovac je u Banjoj Luci bio, ne samo, kako se Plenković nespretno vadi, kao predsjednik SNV-a, nego i kao ključni član vladajuće većine. Milorad ne može nigdje biti išta manje od onog što jest, a to je član vladajuće većine i ključni i najvjerniji koalicijski partner ne samo Plenkovićeva nego svakog HDZ-a od Sanadera.

Na četničkom derneku u Banjoj Luci Vlada RH je imala svog predstavnika. I ako se nekog napada treba napadati Vladu u cijelini i predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića. To je jedina istina. Gorka, zastrašujuća, ali istina. Kao što je gorka istina da je za Hrvate u BiH od Dodikove RS i velikosrpske politike koju podupiru Pupovac i Plenković trenutno možda i veći problem političko Sarajevo koje se iživljava nad Hrvatima”, ističe Bulj.