Miro Bulj optužio Vladimira Šeksa: On je mozak operacije “lex šuška” kojom želi onemogućiti referendum

Miro Bulj optužio Vladimira Šeksa: On je mozak operacije “lex šuška” kojom želi onemogućiti referendum

Državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac odbila je u četvrtak Mostove amandmane da se promijeni naziv Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, odnosno da se iz njega ispusti dio koji se odnosi na financiranje referenduma.

Referendum je oblik političkog djelovanja građana i primjereno ga je urediti istim zakonom u kojem su i ostale političke aktivnosti, odgovorila je ‘mostovcima’ Rimac.

“Neki ovaj zakon zovu ‘lex Kuščević’, no može ga se zvati ‘lex šuška’ jer ovdje je samo pitanje novca kojeg se HDZ želi dokopati čim prije”, istaknuo je Nikola Grmoja (Most).

“Zakon bi se trebao zvati lex od 4 milijuna kuna za HDZ i partnere”, upozorio je Robert Podolnjak (Most) te je dodao da su pomiješane kruške i jabuke, izborna promidžba i referendum, Narod.hr.

To je lex šuška, dodaje i Miro Bulj (Most), pa proziva HDZ-ova veterana Vladimira Šeksa da je “mozak operacije” kojom se hoće pokopati referendumske inicijative, odnosno otežati ih.

Više vam nije dovoljno 1, 5 milijuna kuna da bi prodavali maglu po cijeloj Hrvatskoj, sad vam treba 4 milijuna kuna, prozvala je vladajuće Sonja Čikotić, dok Marko Sladoljev primjećuje da se Vlada pravda kako nema novca za profesore, za bolesnu djecu, ali istodobno ima samo za određenu političku stranku.

Osim Mosta, koji ih je podnio 888, amandmane na predloženi zakon podnijeli su i Živi zid, Glas, Klub nezavisnih zastupnika, saborski odbori itd., pa im je ukupan broj premašio 900.

Foto: N1