Miro Bulj otkrio: Policajci ne žele preuzeti smjenu zbog covid potvrda, narod je ustao protiv Plenkovićeve diktature

Miro Bulj otkrio: Policajci ne žele preuzeti smjenu zbog covid potvrda, narod je ustao protiv Plenkovićeve diktature

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj na Facebooku je objavio video s prosvjeda ispred Postaje granične policije u Trilju gdje u utorak navečer nekolicina policajaca nije željela preuzeti smjenu zbog covid potvrda. Vijesti o otporu policajaca stižu i iz Dubravnika te s istoka zemlje.

Ispred policijske postaje granične policije bio je okupljen veći broj prosvjednika kako bi podržali policajce koji ne žele predočiti covid potvrde koje su od utorka obavezne za sve zaposlene u državnim i javnim službama što uključuje i MUP, javlja Tportal.

Video s prosvjeda objavio je gradonačelnik obližnjeg Sinja Miro Bulj koji se danas također usprotivio obavezinim covid potvrdama je je odlučio da u prostorijama Grada Sinja i gradskim poduzećima one nisu potrebne niti za zaposlene, niti za posjetitelje.

” Narod je ustao protiv Plenkovićeve diktature! Puna podrška prosvjednicima koji su došli dati potporu pograničnim Policajcima koji ne dozvoljavaju rad i čuvanje naše granice zbog Kovid potvrda! Dosta je bilo ovih nelogičnih mjera i covid potvrda!Vrijeme je da svi koji su odgovorni za ovu represiju nad narodom podnesu ostavke”, napisao je na svom Facebook profilu Miro Bulj.

Fotografija s prosvjeda

I u Dubrovniku otpor policajaca

Dubrovački vjesnik javlja kako su se građani okupili u utorak pred postajom Prometne policije na Ilijinoj glavici u znak potpore četvorici policijskih službenika koji su vraćeni kući kod preuzimanja noćne smjene jer nisu predočili tražene covid potvrde. Na to ih obvezuju nove strože epidemiološke mjere koje su stupile na snagu od danas u javnim i državnim institucijama.

Na spontanom okupljanju je bilo policajaca u odorama i u civilu, a na poziv kolega pred zgradu prometne policije došao je Denis Pavela, inače povjerenik Sindikata hrvatske policije koji je za Dubrovački komentirao razloge okupljanja građana.

‘Ovdje sam došao kao povjerenik postaje na poziv četvorice kolega koji su udaljeni s posla, a da za to nisu dobili nikakvo objašnjenje. Rečeno im je da napuste prostorije policije, a oni su u odori došli pred vrata postaje, zdravi i mladi. Rekli su da se ne osjećaju bolesno i nisu pokazali covid potvrde. Čak je moguće da su neki od njih došli na smjenu s potvrdama i solidarizirali se s kolegama, jer ne žele ljude dijeliti na cijepljene i necijepljene. Svakako, mi ćemo kao sindikat braniti njihovaprava iz kolektivnog ugovora o radu’, rekao je Pavela. Dodao je kako je točno da policijski službenici ne mogu ući u prostorije policije bez potvrde, no kako za službenike na terenu, sukladno odluci Nacionalnog stožera, to nije pravilo i mogli su nastaviti rad na terenu i bez potvrde.
poster

Tijekom dana građani su po društvenim mrežama objavljivali da je zbog problema s covid potvrdama u policiji bilo kašnjenja u prometu na graničnim prijelazima Brgat, Vitaljina i Karasovići.
Nekoliko policajaca odbilo i na području PU vukovarsko-srijemske

Vukovarsko-srijemska policija evidentirala je u utorak nekoliko slučajeva odbijanja ulaska zaposlenika u pojedine policijske postaje na području PU vukovarsko-srijemske, potvrdio je večeras glasnogovornik te policijske uprave Dragoslav Živković.

Po njegovim riječima, riječ je o zaposlenicima koji nisu imali covid potvrdu odnosno dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu sukladno odluci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

“Niti u jednom slučaju nismo evidentirali remećenje javnog reda i mira niti je ta situacija utjecala na razinu pružanja usluga građanima u policijskim postajama”, kazao je Živković.

Foto: Hina