Miro Bulj šokiran računima za struju: Sad ću vam isključiti vodu pa neće biti vode na Sveučilištu

Miro Bulj šokiran računima za struju: Sad ću vam isključiti vodu pa neće biti vode na Sveučilištu

Andrej Plenković je jučer sudjeluovao na svečanosti obilježavanja Dana Sveučilišta u Splitu.

No to se nije svidjelo svima. Miro Bulj koji je također bio na svečanosti  u zgradi Medicinskog fakulteta, zbog toga je negodovao. 

“Sad ću vam isključiti vodu pa neće biti vode na Sveučilištu”, rekao je Bulj prije ulaska u glavnu dvoranu, javlja novinar Dnevnika Nove TV Mario Jurič. 

Referirao se na visoke račune za struju koje mjesecima već dobiva tvrtka Vodovod i odvodnja Cetinske krajine.

Zbog velikih poskupljenja, Bulj je već govorio da je u pitanje dovedena likvidnost tvrtke i dostava vode potrošačima. 

Most je prije dolaska Andreja Plenkovića u Split protestirao na Facebooku. Podsjetili su na obećanja ove Vlade Splitu i naveli u kojoj mjeri jesu ili nisu ispunjena. 

“Kako to obično biva pred izbore, danas u naš grad dolazi premijer s ministrima i državnim tajnicima ponovno obećati brda i doline.❗Dok ne saznamo nova, valja se prisjetiti starih obećanih, nikad izvršenih projekata.

1️⃣. OBEĆANO04.05.2018. – 94. Sjednica Vlade RH u Splitu – Obećano projekata u vrijednosti 2 milijarde kn.Vlada podupire realizaciju, te usvaja zaključak kojim se tri velika infrastrukturna projekta uvrštavaju na listu strateških investicijskih projekata. Riječ je o projektima:📌”Novi ulaz u Split – čvor Vučevica na A1 – tunel Kozjak – čvor na DC8- Trajektna luka Split”,📌‘Nova multimodalna platforma Splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš”, kojom bi se riješio problem nedostatka zaobilaznice na splitskom području, 📌‘Projekt povezivanja brzom prigradskom željeznicom kolodvora Split, u trajektnoj luci Split (Istočna obala), sa Zračnom lukom Split te izgradnja intermodalnog čvora novog glavnog kolodvora Split (Kopilica)”.📌 Novih 600 – 1000 stanova u Korešnici… itdhttps://vlada.gov.hr/…/gradu-splitu-i-splitsko…/23808🚫ISPUNJENO: – NIŠTA !

2️⃣. OBEĆANO:25.04.2018. – Hrvatske vode – Radovi u vrijednosti od 2,2 milijarde kn.”Split se uskoro pretvara u veliko gradilište: Kreće projekt aglomeracije Trogir – Kaštela – Solin – Split vrijedan 2,2 milijarde kuna.Dovršetkom projekta značajno bi se smanjili sadašnji gubitci vode, izgradili pročišćivači, a na vodovod i kanalizaciju spojit će se brojni novi korisnici”.https://www.dalmacijadanas.hr/split-se-uskoro-pretvara-u…/🚫ISPUNJENO: – 0,5%

3️⃣. OBEĆANO:13.01.2020. Hrvatske vode – Radovi u vrijednosti od 1,8 milijardi kn.Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin.Do konca 2023. godine, ova aglomeracija dobit će, kako je iznio direktor Šuta, 65 kilometara vodovodne mreže, 125 kilometara kanalizacije, pročistač… Izgradit će se i nova vodosprema koja će osigurati dovoljnu autonomiju sustava vodoopskrbe u slučaju kvarova. Tisuće kućanstava će dobiti priključak na kanalizaciju.https://dalmatinskiportal.hr/…/najvece-gradiliste…/57178🚫ISPUNJENO: – 1,5%01.02.2021. Započeli radovi na izgradnji sustava odvodnje naselja Srinjine 14,9mil.kn (0,8% – vrijednosti Aglomeracije).https://www.split.hr/…/projekt-aglomeracija-split-solin…https://www.vik-split.hr/eu-projekti/aglomeracijaOno što je svakako zanimljivo – odlično idu projekti van EU fondova, odnosno projekti koji nisu sastavni dio Aglomeracije Split-Solin, tj. tijela EU nisu ove projekte smatrali za neophodnim i nisu ih uvrstile u Aglomeraciju ali „stručnjaci“ iz ViK-a i ustanove Eko-Kaštelanski zaljev najviše ulažu energije u projekte koji se ugovaraju i realiziraju po nacionalnim pravilima i bez kontrole EU tijela :- Izgradnja uređaja za pročišćivanje-uklanjanje mutnoće pitke vode za izvoru Jadra (projektiranje 1mil. kn + PDV – uređaj 134 mil.Kn) , i- Izrada projektne dokumentacije za rješenja za dovod vode na područje Splita iz alternativnih pravaca (850 tis.Kn + PDV)https://mingor.gov.hr/…/zapocinje-izgradnja…/5904https://www.dalmacijanews.hr/…/toj7-vik-potpisala…https://www.vik-split.hr/…/vik-potpisuje-sporazume-i…

4️⃣. OBEĆANO:10.03.2020. – Hrvatske ceste – Radovi u vrijednosti od 500mil kmPrometna infrastruktura na području splitske urbane aglomeracije📌Uređenje i denivelacija raskrižja Širina📌Rekonstrukcija čvora Stobreč📌Rekonstrukcija Solinske ulice i Zagorskog puta📌Izgradnja dionice čvor Mravinci – čvor TTTS u dužini od 2,5 km📌Izgradnja rotora Mravinci📌Izmještanja Prometove garaže na Dračevac📌Rekonstrukcije Poljičke ulice gotovo u punom profilu📌Izrada projekta novog izlaza iz trajektne luke.https://www.dalmacijadanas.hr/split-postaje-gradiliste…/📌ISPUNJENO: – NIŠTA !Jel vam dosta lažnih obećanja”, ističe Most u svojoj objavi.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina