Mislav Kolakušić: Ja sam jedini političar koji želi promjene. Pa pogledajte kako su vas izdali “suverenisti” iz Mosta, Domovinskog pokreta i Karolina Vidović Krišto

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini političar koji želi promjene. Pa pogledajte kako su vas izdali “suverenisti” iz Mosta, Domovinskog pokreta i Karolina Vidović Krišto

Mislav Kolakušić tvrd da je on jedini poltičar u Hrvatskoj koji žele promjene i koji drži do svoje riječi. Ostali oporbeni političar zapravo ne žele preuzeti vlast od HDZ-a. Objavu Mislava Kolakušića prenosimo u cijelosti.

“Mislav Kolakušić je JEDINI lider u hrvatskoj politici koja želi stvarne PROMJENE, koja se DRŽI SVOJE RIJEČI i koja NE KALKULIRA. Svatko tko misli drugačije ili nije upoznat s činjenicama ili ima konkretan interes misliti drugačije, bilo da je simpatizer drugih političkih opcija ili zaposlenik korporativnih medija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Iskusni novinar, koji godinama izvještava iz Cannesa, stišava euforiju: Ovo je prava istina o nagradi koju je dobio Nebojša Slijepčević

Hrvatska politička scena prepuna je mediokriteta kojima je jedini cilj ostati što duže u nekoj od fotelja, bilo kojoj. Kolakušić je jedini koji je dokazao i to više puta da ga ne zanimaju fotelje nego PROMJENE.

Kako je dokazao da ga ne zanimaju fotelje? Za ne odveć bistre obožavatelje HDZ-a i ostalih stranaka koji sada trljaju ruke i smišljaju svoje argumente navest ćemo konkretne dokaze:

1. 2019. dao je ostavku na mjesto suca dvadeset dana prije raspisivanja izbora za EU parlament kako bi ostavka mogla stupiti na snagu dva dana prije izbora. Dakle, izašao je na izbore kao nezaposlena osoba, odrekavši se javne dužnosti koja mu je bila zagarantirana do mirovine iako je u trenutku izbora imao 49 godina, nije ziheraški izašao na izbore kao 99,9% ostalih političkih uhljeba s kojima imamo posla. Na dan izbora, ankete su mu davale 3% podrške, osvojio je 8%. Da nije, da je ostao bez mandata u EU parlamentu kako su mu sve ankete prognozirale, ne bi se više mogao vratiti na mjesto suca. Navedite nam jednog jedinog drugog političara tko je na takav način ušao u političku arenu. Nema ih, ne postoje zato što su u politici u ogromnoj većini slučajeva uhljebi koje jedino i isključivo zanimaju fotelje.

2. 2019. izlazi na predsjedničke izbore s programom reforme Ustava i prelaska na predsjednički ili polupredsjednički sustav kakvog imaju Francuska i SAD, koji je puno demokratičniji jer osoba s izravnim legitimitetom dobiva ovlast upravljanja državom. Nije izašao na izbore da bi se natjecao za manekenske ovlasti nego s konkretnim programom, doduše pomalo radikalnim za osjetljive i ne odveć pravno pismene hrvatske medije. Ove godine ponovo ćemo gledati iste te predsjedničke izbore i pregršt kandidata koji će s glupavim osmjehom na licu tumačiti građanima da će s pozicije predsjednika RH promijeniti svijet, a ne samo Hrvatsku, unatoč nepostojećim ovlastima predsjednika države.

3. 2022. godine, svjestan razmjera korupcije kojom je HDZ premrežio Hrvatsku pozvao je sve oporbene stranke na stvaranje cordon sanitairea protiv HDZ-a. Možete pronaći desetak članaka o tome da Kolakušić poziva sve na ujedinjenje protiv HDZ-a na zdravorazumskim osnovama. Grbin, Možemaši, Mostovci, svi su se sprdali s takvom idejom, a sada rone lažne suze i jako im je teško što je HDZ na vlasti. Naravno da im nije teško i da uživaju u još 4 godine oporbe i navijaju da Domovinski pokret izdrži što duže, za sve njih. https://www.jutarnji.hr/…/kolakusic-otkrio-planove-za…

4. 2024. godine, kada je postalo jasno da je ideja Cordon sanitairea nemoguća zbog interesa oporbe da ostane još 4 godine u oporbi pokušao je ujediniti sve nominalno suverenističke snage za zajednički nastup na izborima. Ponovo slična priča, Most odbija, Krišto odbija, Domovinski Pokret prihvaća uz priču o HDZ- u i Andreju Plenkoviću kao najvećim zlima hrvatskog društva. Znamo kako je ta njihova priča završila. Kolakušić odmah, u izbornoj noći poziva na nove izbore, svjestan da je sve ostalo prevara birača.

5. 2024. osvojio je mandat u Hrvatskom saboru i svjestan činjenice da s jednim mandatom u njemu ne može utjecati na javno mnijenje ni 1/10 dio onoga što može sa govornice Europskog parlamenta dao je OSTAVKU na mjesto saborskog zastupnika. Ne osvoji li novi mandat 09. lipnja u Europskom parlamentu NEĆE SE MOĆI VRATITI u Hrvatski sabor niti ga čeka zamjenska politička pozicija kao što čeka 99,9% drugih političara tj. klasičnih uhljeba.

Iz svega navedenoga jasno je da od Mislava Kolakušića na hrvatskoj političkoj sceni ne postoji principijelnija figura, ne samo danas nego i u modernoj hrvatskoj političkoj povijesti. Svaki njegov potez bio je fokusiran i ostao do danas na promjene u hrvatskom društvu. Svi ostali fokusiraju se na primitivne, privremene, sitne političke interese koji će za pet godina biti potpuno nebitni i zaboravljeni. Ove argumente mogu negirati samo oni kojima nedostaje minimum inteligencije ili minimum morala. No, za one koji se odluče polemizirati s ovim stavom, pozivamo ih da svoje polemičke osvrte pošalju na e-mail adresu ured@pravoipravda.hr.

Zašto sve ovo pišemo? Zato što je nakon parlamentarnih izbora u hrvatskom društvu zavladala neviđena apatija, zločinačka organizacija ponovo je dobila ogroman broj glasova, Domovinski pokret je u dva dana odustao od svih svojih predizbornih zahtjeva i postao “partner” HDZ-a i istog Andreja Plenkovića kojeg su do jučer pljuvali do neba, oporba je ostala u oporbi gdje je oduvijek i htjela biti.

Izvor društvene apatije upravo se nalazi u prevarantskom, politikantskom djelovanju političara i političkih opcija. Jedni godinama lažu da žele doći na vlast, a onda rade sve da se ne ujedine – Most na suverenističkoj strani, Možemaši na lijevici, drugi tvrde da nikad neće s HDZ-om pa u dva dana koaliraju s njima. U tom moru politikanata koje mediji guraju kao političke opcije samo je Mislav Kolakušić dokazao da je dostojan naziva političar u onom smislu u kojem je ta riječ izvorno i nastala. Svi ostali tu su da bi se igrali politike i dočekali mirovinu u bilo kojoj fotelji koja im se na tom putu ispriječi”, ističe Mislav Kolakušić.

Foto: