Mlada influencerica Doris gostovala kod Željke Markić: Matanić me nazvao spodobom, a može mi biti otac

Mlada influencerica Doris gostovala kod Željke Markić: Matanić me nazvao spodobom, a može mi biti otac

Mlada influencerica Doris Stanković, koju na svojem Instagram profilu ima stotine tisuće pratitelja na koje utječe, gostovala je u podcastu “55 minuta kod Željke Markić”.

U vrlo zanimljivom razgovoru govori o sceni mladih internetskih kreativaca, objašnjava što je to influencer (utjecajnik), govori o incidentu s restoranom u Poreču i pompi koja se stvorila oko negativnih medijskih istupa nekih pojedinaca iz javnog života.

“Godine 2016. kada sam počela, bilo je čudnih reakcija, bila sam glavna tema na kavama, neki su se sprdali, a drugi su hvalili”.

“Sadržaji koje snimam namijenjeni su dobi ovisno o platformi. Sadržaji na Youtubeu namijenjeni su većinom osnovnoškolcima i srednjoškolcima, dok TikTok mogu i stariji gledati.”

“Ono što vole gledati moji pratitelji – jesu savjeti. Zatražim ih da pišu svoje probleme, sve anonimno, ne vidim tko mi što piše, a ja im u videu dam savjet. Problemi u ljubavi, obiteljski problemi, gubitak voljene osobe… najčešće su ti problemi za koje moji pratitelji traže savjete. Trudim se odgovarati djeci, i onda mi se znaju javiti nakon par dana s porukama da sam im pomogla. Znala sam ponekad reći svojoj majci da ne znam što odgovoriti, pa mi je i mama pomogla kod nekih savjeta.”, kaže Doris.

“Imam odgovornost prema svojim pratiteljima, ono što objavljujem treba biti u korist njima, a ne nešto što ih može krivo usmjeriti.”, ističe.

“Stojim iza svojih stajališta, ne prezirem niti osuđujem nikoga tko ima drukčija stajališta od mene”, piše Narod.

Otkrila je i što je radila u Poreču.

“Išla sam konobariti”, kaže. “Prošle sam godine išla samo ljetovati, a sada sam odlučila raditi i zaraditi”.

“Zatim je došlo do incidenta s restoranom u Poreču”. “Bila sam šokirana prvim rečenicama i pristupom u odgovoru od restorana”.

“Snimila sam video i nastale su razne reakcije”. Eskaliralo je nakon Matanićevog napadačkog pisanja. “Nazvao me influencerskom spodobom. Nakon toga sam također ostala šokirana. Može mi biti otac, a da se tako ponaša. Tih sam se dana maknula s društvenih mreža, jer je nastao cyberbullying – nasilje preko interneta – dobivala sam dosta jako puno uvredljivih poruka. Matanić je pokrenuo veliki val tih vrijeđanja. Odmaknula sam se i bila sam samo u kontaktu s prijateljicom i obitelji”.

Onda se Matanić povukao pa je Doris opet napao – zbog njezinih stajališta da nerođeni imaju pravo na život, o “transeksualnim osobama”, ateizmu…

“Ta sam stajališta iznijela prije godinu dana, a sad su Novosti to izvukle.”

“Vratila sam se na društvene mreže prije par dana i idem – samo jako.”

“Mnoge zanima plaćam li poreze – plaćam”, ističe.

Facebook Comments