Mladež njemačke stranke Zeleni optužila Hrvatsku za genocid u Srebrenici: Zašto se Možemo ne ogradi od svojih prijatelja?

Mladež njemačke stranke Zeleni optužila Hrvatsku za genocid u Srebrenici: Zašto se Možemo ne ogradi od svojih prijatelja?

Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, objavila je tweet u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici, a ta objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja u komentarima o falsificiranju povijesti.

“Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“, kaže se u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici, javlja N1.

Tweet ni nakon tjedan dana, usprkos brojnim komentarima koji upozoravaju na to da se radi o falsificiranju povijesnih činjenica, nije uklonjen.

U njemačkom Bundestagu nedavno je usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma.

Mediji u BiH pišu da mu je zbog toga otkazan poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida.

Koliko nam je poznato, platforma Možemo, koja ima intenzivnu suradnju sa njemačkim zelenima, još uvijek se nije ogradila od ove nevjerojatne izjave.

Na slici: Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock dolazi iz stranke Zeleni

Foto: Hina