Moćna HDZ-ovka Nina Obuljen Koržinek: Mi smo otvoreni. Ima malo desnijih, malo ljevijih, malo liberalnijih…

Moćna HDZ-ovka Nina Obuljen Koržinek: Mi smo otvoreni. Ima malo desnijih, malo ljevijih, malo liberalnijih…

Ako netko i je protiv programa i statuta HDZ-a, danas su šutjeli. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek je rekla da se na općem saboru usvajao program za iduće desetljeće. “Svi mi izaslanici, koji smo uzeli riječ, željeli smo dati doprinos raspravi o stanju u kojem se Hrvatska nalazi”, pojasnila je Obuljen Koržinek za Dnevnik Nove TV.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović je citirala program HDZ-a u kojem stoji da ta stranka “poštuje sve zajednice temeljene na ljubavi”.

Obuljen Koržinek u tome ne iščitava podjele između “lijevih” i “desnih”. Naglasila je da su oni Hrvatska demokratska zajednica. “Mi nismo oni koji dijelimo, nego smo oni koji okupljamo. Ima malo desnijih, malo lijevijih, malo liberalnijih… Ono što sada radimo je čvrsto ukorijenjeno u onim vrijednostima pučkih, demokršćanskih stranaka. To je otvorenost. Mi smo dio najveće europske obitelji”, pojasnila je Obuljen Koržinek.

Kaže da je zahvalna na podršci i na svakom glasu koji joj je dao podršku. Ističe da je premijer Andrej Plenković naslijedio dosta problema, između ostalog i financijskih. “Mi smo u plusu. Ne znam točne podatke, mislim da to nije ni važno. Nema dubioza”, kazala je Obuljen Koržinek o financijskom stanju stranke.

Što se tiče Pelješkog mosta, ministrica je rekla da je to događaj koji će biti emotivan trenutak koji se pamti cijeli život. Hoće li to biti 26. srpnja, kao što se govorilo? “Najavit ćemo”, objasnila je. 

Nije htjela reći hoće li na događaju biti i šef države Zoran Milanović. “Žalosno je da je on u stanju svaku priliku pokvariti svojim narativom i riječima“, zaključila je Obuljen Koržinek.

Foto: Hina