Moćni HDZ-ovac iz Slavonije: I dalje mislim da je Miloradu Pupovcu istekao rok trajanja

Moćni HDZ-ovac iz Slavonije: I dalje mislim da je Miloradu Pupovcu istekao rok trajanja

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić dao je intervju Tportalu.

Čujete li se s ministrom Marijem Banožićem?

Jednako kao i s drugim ministrima, ne vidim potrebu za izdvajanjem. Sa svim ministrima u hrvatskoj Vladi imam kvalitetan odnos, a komuniciramo češće ili rjeđe, ovisno o njihovim resorima i našim potrebama vezanim uz njih.

Koliki je uteg HDZ-u afera Softver, odnosno slučaj Žalac?

Slučaj Žalac ima ime i prezime i u ovom je trenutku u rukama pravosuđa. Ne vidim razlog da afera Softver utječe na današnji rad Ministarstva, na HDZ ili Vladu u cjelini.

U kakvim ste odnosima s premijerom Andrejem Plenkovićem?

Odličnim. Komuniciramo o svim ključnim projektima s Vladom i resornim ministarstvima jer bi bez suradnje dobar dio tih projekata bilo teže realizirati. Primjer je Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, za koji je upravo premijer Plenković na svečanoj sjednici Grada Osijeka rekao da je Vlada osigurala preostali dio novca za njegovu izgradnju.

Također su kroz Ministarstvo regionalnog razvoja osigurana sredstva za izgradnju I. gimnazije pa se Županija ne mora kreditno zaduživati. Osigurat će se novac i za OLT, a hrvatska Vlada pomaže s 35 milijuna kuna izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog Kliničkog bolničkog centra (KBC) Osijek.

U jednom intervjuu prije lokalnih izbora rekli ste da je ‘Miloradu Pupovcu istekao rok trajanja na čelu SDSS-a’, a Borisa Miloševića smatrate korektnim mladim političarem.

I šest mjeseci kasnije isto mislim.

Ivan Anušić

Kako komentirate retoriku predsjednika Zorana Milanovića, posebice njegov stav o genocidu?

Osobno sam mišljenja da dužnost predsjednika Republike zahtijeva ipak nešto umjereniju retoriku. No predsjednik Milanović ostaje dosljedan sebi, a u konačnici svatko odgovara za svoje izjave i postupke.

Kako vidite budućnost Domovinskog pokreta?

Kao što sam i prije govorio, Miroslav Škoro je svojim imenom i prezimenom i prvenstveno kao glazbenik dao određenu vidljivost Domovinskom pokretu. No isto tako je iz tri izborna ciklusa u samo dvije i pol godine izašao kao gubitnik. Domovinski pokret danas ima novo vodstvo, posjeduje i određenu stranačku infrastrukturu, no ne vidim njihove ozbiljnije iskorake na političkoj sceni.

Foto: Hina