U Zaraznu samo preko veze: “Moj tata je s upalom pluća i visokom temperaturom čekao satima u hladnom šatoru”

U Zaraznu samo preko veze: “Moj tata je s upalom pluća i visokom temperaturom čekao satima u hladnom šatoru”

Zrinka Ljevar svog je oca odvela u utorak na hitni prijem u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević zbog teške upale pluća. Ali je trebalo napraviti i test na koronavirus jer onaj koji su imali, a bio je star 48 sati, više nije vrijedio.

Trijaža se tamo obavlja u šatoru ispred klinike te je nesretan čovjek, zajedno s ostalima, čekao satima na hladnoći. Čovjek koji je bolestan i koji je došao po pomoć s temperaturom od skoro 40.

Gospođa Ljevar na Facebooku je objavila fotografije svog oca koji je s upalom pluća satima čekao pregled u hladnom šatoru.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nemaš koronu…ma tko te j…
Imaš koronu…goni se…
Nemaš vezu..crkni…
Nema veze što si cijeli svoj život plaćao zdrastvo …
Evo mi nemamo koronu…tata mi ima tešku upalu pluća…Skidali smo temperaturu s 39.5 da bi otišli na hiti prijem u veliki, ledeni šator i tu čekamo vec 4 sata …ulaze samo preko veze…a svi ostali ljudi poluledeni šute u svojoj toj tuzi…

Zaštitar i ja smo napravili frku pa su im podjelili deke…skupila sam sav sitnis i kupila nekoliko čajeva za neku sirotinju… Tko zna od kud su došli…sami sa vrećicom iz komzuma u tankim jaknicama .. Kad malo poludiš pustili su nas s autom u krug da se sjednemo i grijemo i tako ko zna do kad…

Opće nije kolaps i opće veze ne pale…pa vi ako imate koju slobodno mi ustupite ako mi tata preživi do jutra…”

Sinoć je Zrinka Ljevar objavila novi post kojeg prenosimo u cijelosti.

“Kad sam sinoć u onoj tuzi pisala objavu na facebooku nisam ni snovima mogla zamisliti što će se sve dogoditi i koji će sve emocije isplivati van. Hvala dragim ljudima, poznatim i nepoznatim sa svim savjetima i podrškama.
Želim ukratko objasniti tijek događaja i demantirati svoju # netočnost # koju je objavila Klinika Dr. Fran Mihaljević i gđa. Alemka Markotić
Kad je krenula covid 19 pandemija , vjerovala sam stožeru i bila sam uvjerena da rade dobre stvari. Kako je vrijeme odmicalo moja se vjera potrošila.
Moj otac je u visokoj temperaturi sedam dana, kašlje i otežano diše.
Dr. opće prakse ga nije htjela uputit u bolnicu dok ne napravi test i to je ok ( držimo se propisa ). 28.11 dobiva negativan test ali dolazi vikend i mi ne možemo nigdje. Čekamo prvi mogući odlazak u Zaraznu tj. Fran Mihaljević… Zašto tamo ?
Bolnica koji sam ja najviše voljela (ako se bolnice mogu voljeti ) iz koje sam bježala sa 6 godina, bolnica koja je nebrojeno puta spasila život mom teško bolesnom ocu ( prošle godine su ga podigli iz mrtvih ). Otišla sam s punim povjerenjem i nadom na hitni prijem računajući da će ga uzeti na obradu. Pripremljena da se tamo čeka i uvijek se čeka jer rade mnoge pretrage i zbilja su bili najbolji..
Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili kako gđa. kaže u 22:23 do tad smo ( kopali nos par sati ).
U 0:37 zvali su ga na RTG, nakon što je izašao imao je strašnu groznicu. U 1:15 minuta zvala me je doktorica sa pitanjima o njegovom zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4 gdje mu mjeri tlak.
Vraća ga nazad. Opet groznica a ne bi Vam poželjela da to vidite kako izgleda.. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. On je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA, ona je pričala sa bolesnim, čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja. Molim da mi to netko objasni. Dok ga je doktorica pregledala ja sam kupila kavu na aparatu , a ona me nije vidjela i izgovorila je neke stvari sestrama o mom ocu da mi se krv sledila, a sledila se i njoj kad sam se izvukla iza grma i kad smo se našli oči u oči.
Otišle smo zajedno u box 4 i kad je mom strpljenju došao kraj morala je nešto napraviti pa mu je ponovo uzela bris na koronu. Pitam je da cijelo večer dolazi hitna, pacijenti i sve ih primaju u ta dva boxa. Unutra je krevet, jedna šarena krpa na koju svi sjedaju, cijelu večer sam dežurala, ni jednom nisu ništa obrisali. Jedna Hitna čekala je skoro sat vremena dok su preuzeli pacijenta. Ja znam da im je teško i da su umorni, ja tražim malo dostojanstva za bolesne ljude, ljude koji na sreću nemaju covid. Ja sam sinoć naletjela na vrlo drsku ekipu, jedna sestra je bila poluhisterična ali ljubazna i od nje smo iskamčili deke. Doktorice su bile ne profesionalne, niti ona koja me zvala niti ona koja ga je zaprimila i pričala njim i to nazvala pregledom. Nismo dobili nikakvo otpusno pismo pa mogu reći da nismo ni bili tamo, poslali su nas doma da se lijećimo Lupocetom.

Čovjeka koji se preko 30 godina bori sa bronhijalnom alergijskom asmom, koji svake godine u 11, 12 mjesecu provede 2 do 3 tjedna u bolnici da dođe k sebi. Poštovana Alemka Markotić, zasmetalo Vas je samo 9 sati a sve ostale nepravilnosti niste spomenuli. Ako imate kamere vidjet se može kad smo došli i koliko je trebalo da krenemo s prvom prijavom u sustav. Danas sam već kažnjene jer mi je plava sestra zalupila vrat pred nosom kad sam tražila nalaz i izgovorila ime. Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo i nikome neću dopustiti da ju uništi. U toj bolnici je spašen moj otac, ujak…Šačica sestra i doktorica koje su imale loš dan ne će uništiti dobro. Vas molim da ne govorite da nije istina nešto što sam od očaja noćas pisala po svom profilu, nemate nikakvo pravo na to. Hvala Ljudima sa velim LJ koju su mi cijelu noć i današnji dan nudili podršku i lijepe riječi. Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati..
Otac i dalje kuri, mi skidamo temperaturu i nadamo se sutra boljem danu..
Aprop šatora, danas su bile upaljene sve grijalice u šatoru u kojem nitko nije bio, ja sam čekala nalaz cc 45 do 60 minuta , a sirota doktorica sa rengena je prosipala sol na stepenice da netko ne padne… U tom periodu nitko nije došao na prijem…
I da zvali su me večeras i drugi nalaz je NEGATIVAN..a to je dobro..zar ne ?

Foto: Dario Grzelj/Hina