Most uzvraća Mesiću: Kada će već jednom otkriti ime “prijatelja” koji mu je poklonio dva milijuna kuna

Most uzvraća Mesiću: Kada će već jednom  otkriti ime “prijatelja” koji mu je poklonio dva milijuna kuna

Most Dubrovačko-neretvanske županije odgovorio je Stjepanu Mesiću, koji se povodom obilježavanja dolaska konvoja Libertas u Dubrovnik prije 32 godine, osvrnuo na zahtjev Mosta da mu se oduzme status počasnog građanina Dubrovačko-neretvanske županije. Naime, ljetos je Most, tijekom pripreme za 14. sjednicu skupštine uputio predsjednici skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, prijedlog dviju točki dnevnog reda, zahtjev za smanjenje obuhvata na Srđu i zahtjev za oduzimanje statusa počasnog građanina Stjepanu Mesiću, što je vladajuća HDZ-ova vlast očekivano odbila uvrstiti u dnevni red.

Mesić je pak nakon četiri mjeseca reagirao, iako je uspješno obranjen od županijske HDZ-ove vlasti, jer ga je očito Most pogodio na pravo mjesto.
„Pomalo je čudna Mesićeva potreba da se na ovu temu ponovno vraća. Možda ga boli gubitak arbitraže njegovih prijatelja investitora za koje je svjedočio i lobirao, pa izjavljuje da poznaje dosta bogatih golfera, ali nije od njih uzimao čekove, kao što je to svojevremeno uzeo od hrvatske dijaspore, pa ih kasnije kako je tvrdio, negdje izgubio. Hrvatska javnost već godinama čeka da Mesić objelodani imena prijatelja koji su mu “posudili” cca 2 milijuna kuna, možda im prezime počinje na F. Pored svih nadnaravnih sposobnosti koje si Mesić pripisuje, sad je eto postao i strateg turizma za Dubrovnik i okolicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati novinar duguje državi čak 194 305 eura. Na listi srama se nalazi i glazbena legenda, ali i jedan izuzetno imućni odvjetnik

Zna Mesić da nikad nije ni bila upitna potreba gradnje golf igrališta u blizini Dubrovnika. Zna Mesić da je problem na Srđu pokušaj gradnje “grada iznad grada”, čisti nekretninski biznis, pa je trebalo obuhvat povećati na 300 ha da se okrene veća suma. Javnost bi htjela znati tko je sve “podmazan” i koliko je lobiranje za ovakav projekt. Da je nekome do golfa, davno bi se igralište sagradilo. Znaju stanovnici da je Mesiću dodijeljena počast jer je u to vrijeme bio intimus Stipe Gabrića Jambe, a sudjelovanje u konvoju prije 32 godine, samo je izlika, jer ima puno zaslužnijih pojedinaca za konvoj. Mesić je godinama uvjeravao Jambu da će od njega napraviti respektabilnog gospodarstvenika, a završilo je Jambinom potpunom poslovnom propašću. Slično se dogodilo i s drugim gospodarstvenicima kojima je Mesić navodno pomagao, poput SMS-a i Srđana Mladinića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Imao je samo 48 godina: Omiljeni odgajatelj preminuo na radnom mjestu u dječjem vrtiću na Jarunu

Kao uvijek kada je raskrinkan, a njegovi interesi dovedeni u pitanje, Mesić se brani napadajući onoga tko ga proziva, a svjedoci smo svih ovih desetljeća da njegovih nikad razjašnjenih afera, iz kojih je zahvaljujući svojoj umreženosti i funkcijama koje je obnašao, uspio izmigoljiti. Prisjetimo se i privatizacije našičke cementare, u gotovini kupljenih stanova na zagrebačkom Borčecu vrijednih dva milijuna kuna, lobiranja za sumnjive poduzetničke poduhvate, a ostat će zapamćen po neselektivnom puštanju stranih agenata da kopaju po arhivima predsjedničkog ureda i na osnovu toga konstruiraju optužbe protiv Hrvatske i Domovinskog rata, te svjedočenja i denunciranja na sudu u Haagu.

Na zidu vijećnice je fotografija Stjepana Mesića na istaknutom mjestu, prije Ivana Supeka i Pape Ivana Pavla II, kao podsjetnik da HDZ-ova većina u toj vijećnici štuje njegov lik i djelo. One koji se s tim ne slažu, Mesić javno  vrijeđa, ali to je znak da su upravo takvi na pravom putu”, poručuje Most Dubrovačko-neretvanske županije u svom priopćenju.

Na slici: Franjo Habulin i Stipe Mesić

Foto:Hina