Mostovac Trpimir Goluža proglasio pobjedu nad Tomaševićem: Sesvetski Kraljevec je oslobođen od otpada

Mostovac Trpimir Goluža proglasio pobjedu nad Tomaševićem: Sesvetski Kraljevec je oslobođen od otpada

Trpimir Goluža objavio je na svom Facebook profilu da je Sesvetski Kraljevec oslobođen od otpada. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jučer navečer, uoči najavljenog okupljanja zabrinutih Sesvečana, Luka Korleat, zamjenik gradonačelnika Tomaševića, javno je izjavio da je u Sesvetskom Kraljevcu još uvijek uskladištena veća količina glomaznog otpada.

Danas par sati nakon održanog skupa nezadovoljnih građana pred tvrtkom u kojoj je otpad skladišten, stigla je vijest da je kompletan otpad težak 490 tona odvežen na plato Jakuševca, navodno već pretrpanog zagrebačkog smetlišta.Očito se noćas žestoko radilo na odvozu glomaznog otpada. Zašto baš po noći neposredno pred održavanjem skupa upozorenja?

Zanimljivo, u jednoj noći iz Sesvetskog Kraljevca odvežen je gro od 500 tona glomaznog otpada. Pod okriljem noći skladište je žurno ispražnjeno, a glomazni otpad plasiran na staru adresu – smetlište Jakuševac.

Zašto je uopće otpad dovežen u Kraljevec, a nije odmah, izravno transportiran na Jakuševac? Zašto se doslovno noć prije najavljenog prosvjeda, moglo riješiti ono što se nije moglo riješiti zadnjih 50-ak dana? Je li organizirano i artikulirano izraživanje nezadovoljstva građana presudilo otpaduu Sesvetama?

Što je Tomaševića motiviralo na intenzivnu noćnu aktivnost u Sesvetama?Odgovore na ova pitanja sigurno znaju gradonačelnik i njegovi zamjenici. Sesvećanima odgovori nisu ni pretjerano važni, bitno im je da je njima namijenjeni otpad daleko od njihovih domova.

Suma sumarum Kraljevec je oslobođen otpada. Trajno ili privremeno, vrijeme će pokazati.”, ističe Goluža.

Foto: Hina

Facebook Comments