Možemo uvjerljivo pobijedio na izvanrednim izborima u Pazinu: IDS i dalje pada, a SDP-a nema ni u tragovima

Možemo uvjerljivo pobijedio na izvanrednim izborima u Pazinu: IDS i dalje pada, a SDP-a nema ni u tragovima

Prema prvim, neslužbenim informacijama na prijevremenim lokalnim izborima u Pazinu uvjerljivu je pobjedu odnijela kandidacijska lista Možemo!, nositeljice Enne Peroš.

Možemo! će tako u pazinskom vijeću sada imati 7 od 13 vijećnika čime si ta politička platforma osigurava gotovo potpunu samostalnost u donošenju odluka. Prema neslužbenim informacijama IDS-u pripadaju četiri, te jedno mjesto HDZ-u i jedno nezavisnom Željku Mraku dok SDP više neće imati niti jednog svog predstavnika u Gradskom vijeću Pazina, javlja Glas Istre.

Podsjetimo, prijevremeni izbori u Pazinu održani su jer se gradsko vijeće nije uspijevalo konstituirati unatoč pokušajima iznalaženja kompromisnih rješenja. Za platformu Možemo!, koja je voljom birača na proteklim izborima izborila četiri mjesta u gradskom vijeću te je Pazin iz redova Možemovaca dobio gradonačelnicu Suzanu Jašić, ovo je vrlo velik uspjeh. Za, donedavno vladajući, IDS rezultati porazni, a još je gore prošao SDP-u koji je potpuno ispao iz igre.

U nekoliko istarskih gradova i općina birali su se predstavnici manjina u gradskim, odnosno općinskim vijećima. U Puli se birao predstavnik srpske manjine. Izlaznost je bila jako mala, a prema neslužbenim informacijama u Vijeće je ušao Milan Rašula, koji je osvojio puno više glasova od Mirjane Galo. U Rovinju, Višnjanu i Vrsaru birao se predstavnik talijanske manjine, a u Svetoj Nedelji predstavnik bošnjačke manjine. Državno izborno povjerenstvo sve će rezultate objaviti danas.

Foto: Facebook

Facebook Comments