Mrtva tijela na podu mrtvačnice bolnice Sveti Duh, a Tomašević i njegova nagrađena ravnateljica se skrivaju

Mrtva tijela na podu mrtvačnice bolnice Sveti Duh, a Tomašević i njegova nagrađena ravnateljica se skrivaju

Portal Index objavio je snimku mrtvih tijela na podu mrtvačnice zagrebačke bolnice Sveti Duh, kao i priču da im u bolnici priznaju da se to zna događati jer nemaju dovoljno hladnjaka za preminule osobe. Ravnateljica bolnice nije htjela izaći pred medije, kao ni gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u čijoj je ingerenciji bolnica. Sve je pokušala objasniti glasnogovornica Grada s pričom da se to ne događa na bolničkoj patologiji – tijela je netko izvadio, položio na pod i snimao.

Preminuli na podu bolnice Sveti Duh. Prizor koji šokira pacijente bolnice.

Index piše da je snimka nastala prije više od dva tjedna i da im bolnica priznaje da imaju nedovoljnih 12 hladnjaka za smještanje tijela pokojnika, kao i da su naručili novih 15. Ministarstvo zdravstva kaže da su im se obratili djelatnici patologije, da nemaju klimu i ventilaciju već dvije godine i da se širi nesnosan smrad.

“To je apsolutno neprihvatljivo što se događa na Svetom Duhu. Primili smo nekoliko predstavki. Ministar Beroš je razgovarao s gradonačelnikom Tomaševićem i ravnateljicom da se otklone nepravilnosti”, kaže državni tajnik Ministarstva zdravstva, HDZ-ov Tomislav Dulibić, prenosi N1.

Prozvana ravnateljica Ana-Marija Šimundić, kao i gradonačelnik Tomašević i zamjenici odbili su priču objasniti.

Pred medije staje glasnogovornica Grada. Snimka je autentična, ali… “je moguće da se radi o namjeri, da je netko izvadio tijela iz rashladnih uređaja i tako slikao tijela vani”, govori Dinka Živalj, glasnogovornica Grada Zagreba. Bolnica će podnijeti kaznenu prijavu.

Živalj ne odgovara na pitanje tko smješta ravnateljici.

A priča je došla i do premijera.

“To je pitanje za grad Zagreb, to je gradska bolnica. I za Možemo. To nije u redu s obzirom na podatke koji su izneseni”, kaže Andrej Plenković.

Kada su dvije pacijentice dijelile krevet u sisačkoj bolnici, Plenković nije govorio to je pitanje za HDZ.

Jedina članica Možemo koje je odgovarala na pitanja kaže – stanje u bolnicama posljedica je krpanja. “Posljedice zdravstvene politike kakvu imamo već 20 godina se jednako održavaju na državne, lokalne i županijske bolnice i gdje god taknete vidite da imamo sve gore stanje”, kaže Sandra Benčić.

Sanitarna inspekcija tri puta nenajavljeno je došla u bolnicu. I nije našla ništa sporno. Ravnateljica bolnice dosad je 10 puta anonimno kazneno prijavljena, ali zagrebačka vlast je brani. Baš su joj jučer dodijelili Nagradu grada Zagreba u iznosu od 50 tisuća kuna.