Muškarac s pištoljem upao u zagrebačku srednju školu: E vidjet ćete vi svoga Boga

Muškarac s pištoljem upao u zagrebačku srednju školu: E vidjet ćete vi svoga Boga

Nesvakidašnje scene uzrujanog muškarca odjevenog u službenu zaštitarsku uniformu i s pištoljem u futroli na remenu pod pazuhom odvijale su se u srijedu oko 15.15 sati u jednoj srednjoj strukovnoj zagrebačkoj školi.

Kako doznaje Jutarnji list, muškarac zaposlen u zaštitarskoj tvrtki pojavio se na vratima škole koju pohađa njegov maloljetni sin. Tražio je razgovor s razrednicom, no tog trenutka od dežurne nastavnice dobio je odgovor da ne može razgovarati ni s kim jer nastava i školske aktivnosti traju. To mu se nije svidjelo pa je navodno u prostorijama škole izustio: “E vidjet ćete vi Boga svoga”, prema pisanju Jutarnjeg lista.

Kako je ušetao u školu, tako je iz nje nakon sedam minuta i izašao dok mu se pod nadlakticom naziralo oružje. Mirno se udaljio po pristupnom kolniku škole sve do kombija i to, ni više ni manje nego blindiranog službenog s vidljivim obilježjima zaštitarske firme za koju radi. U kombiju su ga, doznajemo, čekala dvojica kolega zaštitara jer su nakratko, radi njega i posjeta školi, skrenuli s rute tijekom pratnje novca i po povratku u bazu.

Škola je o svemu obavijestila policiju pa je muškarac uhićen na adresi stanovanja. Noć je proveo na policiji, a kako neslužbeno doznajemo, okidač za njegov posjet školi tijekom svog radnog vremena uslijedio je nakon što mu se sin navodno požalio da mu je jedna školska kolegica rekla da će ga prebiti. Strah, opravdan ili ne, koji je osjetio zaštitarev sin u tom trenutku, privedeni muškarac objašnjava, među ostalim, tvrdnjom “da ta djevojčica trenira borilačke vještine i da se zato njegov sin boji”.

Iz škole o navedenom slučaju nisu željeli govoriti te su nas uputili na policiju, a iz PU zagrebačke na upit Jutarnjeg tek kratko kažu da su u četvrtak imali postupanje te da je kriminalističko istraživanje nad jednom uhićenom osobom u tijeku.

Foto: Hina