Na hrvatski način snašao se i u Irskoj. Bivši saborski zastupnik prima plaću i na otoku i u Međimurju

Na hrvatski način snašao se i u Irskoj. Bivši saborski zastupnik prima plaću i na otoku i u Međimurju

BIVŠI saborski zastupnik i bivši član Živog zida Branimir Bunjac, iako se u kolovozu 2020. na Facebooku pohvalio da je otišao u Irsku i bez problema dobio stalan posao, a ima i dva honorarna, i dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju.

U toj je školi dugi niz godina radio na mjestu učitelja povijesti. Od škole, potvrđeno je Jutarnjem listu, prima mjesečnu naknadu od dvije trećine iznosa svoje dotadašnje pune plaće, a ta naknada iznosi 8099 kuna bruto.

Ali, Bunjac ne dolazi na posao ne samo zato što je u Irskoj nego i zato što je pod suspenzijom s obzirom na to da se protiv njega vodi kazneni postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Bunjac je, podsjetimo, bio saborski zastupnik Živog zida, no nakon svađe s užim vodstvom stranke mandat završio kao neovisni. Svađa je izbila oko ulaska u EU parlament u koji je Bunjac želio, no šef stranke Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira Palfi na tom su mjestu željeli Tihomira Lukanića, da bi se na kraju Sinčić ipak predomislio i sam otišao na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu. Bunjac se prvo s Pernarom odvojio od Živog zida u Stranku Ivana Pernara, a zatim je nepunih godinu dana kasnije napustio tu stranku uz obrazloženje da se ne razumije s Pernarom i da ta stranka nije smjer u kojem želi ići. 

Bunjac u posljednje vrijeme na Facebooku aktivno zagovara rusku stranu priče o ratu u Ukrajini, donosi Index. 

Foto: Hina