Na koga je mislio: Milijan Brkić tvrdi da ga proganja stara struktura Udbe

Na koga je mislio: Milijan Brkić tvrdi da ga proganja stara struktura Udbe

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nazvao je dezinformacijama medijske napise vezane uz aferu “SMS” te je ocijenio da se “u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe”.

“Već sam prije rekao neke stvari i ne želim ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodni mailovi i sms-ovi koji su navodno pronađeni kod Varge, kad su u pitanju druge osobe – sve je laž. Cijela hrvatska javnost zna da se spominjalo puno imena, a samo kad sam ja u pitanju i kada je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina. Zašto je to tako, jako je zanimljivo”, izjavio je Brkić prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na molbu da komentira to što se njegovo ime spominje iza mogućeg prisluškivanja ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ima li veze s ljudima koji se spominju u aferi “sms” (Franjo Varga i Blaž Curić).

U vezi s, kako je rekao, dezinformacijama u medijima, kazao je da je zanimljivo to što je prošlog vikenda proglašen “malim Rankovićem”. “Koliko znam i koliko sam upućen u povijest, ‘mali Ranković’ je bio suradnik zločinca Tita i pao je zato što je prisluškivao Tita i Jovanku. Sada se mene stavlja u kontekst i jučer u medijima izlazi dezinformacija da sam ja prisluškivao ministra unutarnjih poslova i predsjednika hrvatske Vlade, samo ne znam jesu li spomenuli Jovanku”, rekao je Brkić.

Ustvrdio je i da je “evidentno da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe” jer je, dodao je, to njezin “obrazac takvih dezinformacija, priča i konstrukcija”, piše Direktno.

Foto: Danijel Kasap/Hina