Nabava brzih testova za samotestiranje učenika: Tko stoji iza tvrtke koja je dobila “posao stoljeća”?

Nabava brzih testova za samotestiranje učenika: Tko stoji iza tvrtke koja je dobila  “posao stoljeća”?

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je kako je nakon provedenog postupka otvaranja i analize ponuda za nabavu brzih antigenskih testova za samotestiranje učenika donesena odluka o nabavi.

Tako je posao nabave tri milijuna brzih antigenskih testova za školarce, težak nešto više od 26 milijuna kuna, dobila tvrtka Medical and pharm trading d.o.o. za promet lijekovima i medicinskim proizvodima iz Pule, javlja Glas Istre.

Vlasnik tvrtke, pulski liječnik Dominik Gjoni u čijoj se poliklinici Terra Medica svakodnevno testira stotine građana Pule i okolice, otkriva kako će testovi biti dostavljeni u dvije faze.

Prva tranša od milijun testova bit će isporučena u srijedu, a ostatak od dva milijuna testova bit će isporučen u roku 14 dana.

“Time smo omogućili pravovremeni početak provedbe mjere samotestiranja učenika, koja će zahvaljujući našim iznimnim naporima započeti ranije od planiranog.” kaže dr. Gjoni.

Cijena po kojoj će država nabavljati testove za učenike od pulske tvrtke iznosi 6,95 kuna plus PDV.

Iz Medical and pharm tradinga otkrivaju kako je predmetna nabava samo dio postupaka na kojima su posljednjih mjeseci sudjelovali, te kako su za potrebe zdravstvenih ustanova u zemlji, osim druge medicinske opreme, nabavili i 3 milijuna brzih antigenskih testova za profesionalnu uporabu.

Tvrtka je osnovana 2019. godine i odmah je počela poslovati jako uspješno. Dominik Gjoni je vlasnik, a osim njega još su Stefan i Fabijan Gjoni ovlašteni za zastupanje.

Ova tvrtke je tijekom pandemije napravila dobar osao i s maskama.

Na slici: Dominik i Stefan Gjoni

Foto: Facebook