Nacional tvrdi da Milan Bandić podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba: Kandidatura za predsjednika je samo dobar izgovor

Nacional tvrdi da Milan Bandić podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba: Kandidatura za predsjednika je samo dobar izgovor

Novi Nacional piše kako će Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika.

Tjedniku su tu, kako donosi na naslovnici, potvrdila dva izvora.

U slučaju poraza on bi, tvrdi se, podržao Kolindu. Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade.

Nova zagrebačka gradonačelnica, piše Nacional, u tom slučaju postaje Jelena Pavičić Vukičević.

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem rujna.

“Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti”, ustvrdio je zagrebački gradonačelnik 5.8. u Kninu.

Tom prilikom nije želio komentirati kandidate za predsjednika.

“Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto”, kazao je tada zagrebački gradonačelnik.

Milan Bandić nema gotovo nikakve izglede d apobijedi na predsjedničkim izborima, ali može  pomrsiti račune nekom od  ozbiljnijih prdsjedničkih kandidata. Možda koristi ovu prigodu da časno odstupi  s funkcije gradonačelnika. Milan Bandić je  opterećen  raznim korupcijskim aferama, a u posljednje vrijeme se  može čuti da ni njegovo zdravstveno stanje nije dobro.

Foto: Daniel Kasapa/Hina